Húsvét Rómában, Vatikánban

Assisivel és Orvietoval
Időpont 2020. április 9.-től
2020. április 14.-ig
Részvételi díj 139.990 Ft/fő vagy 452 €/fő
Online jelentkezés
Utazás

autóbusszal, Rómában tömegközlekedéssel, és gyalogosan

Elhelyezés

2-3 ágyas, egyszerű, fürdőszobás szállodai szobákban

Ellátás

reggeli, igény szerint vacsora

Vacsora

26.250 Ft/fő

Egyágyas felár

49.500 Ft/fő

Egyéb költségek

+ Belépők, idegenforgalmi adók, szervízdíjak, közlekedési költségek + Esetleges útdíj, parkolás, behajtás (36 fő alatt)

További ajánlataink

HÚSVÉT RÓMÁBAN, VATIKÁNBAN
Assisivel és Orvietoval

 

Utazás: autóbusszal, Rómában tömegközlekedési eszközzel (sok gyaloglás!!!)

Elhelyezés: 2-3 ágyas egyszerű, fürdőszobás szállodai szobákban

Ellátás: reggeli, igény szerint vacsora

 

Program

1. nap (csütörtök): Indulás a kora reggeli órákban Budapest, a Magyarok-Nagyasszonya-templom főbejárata elől.

Utazás Szlovénián keresztül, legfontosabb pihenő Trojanenál, fánkevéssel. Szállás Padova környékén. Fakultatív program: Padovában részvétel a nagycsütörtöki szertartáson.

2. nap (péntek): Reggeli után indulás Szent Ferenc és Szent Klára városába, Assisibe. Szentmise a XIII. századi nagy lelki reformer templomában, a Szent Ferenc bazilikában. Giotto híres festményeinek megtekintése. Viszont nem jöhetünk el a Hold Nővér, Szent Klára meglátogatása nélkül. Utána irány Róma. Csomagok kipakolása, és ismerkedés a tömény szépség, a Szent és Örök város szentségével, a sok évszázados kultúra rengetegében: Santa Maria Angeli e Martiri, Santa Maria Maggiore bazilikák. Vacsora, szállás Rómában, a Termini pályaudvar közelében (3 éj). Fakultatív részvétel a Pápa Colosseumi keresztútján.

3. nap (szombat): Reggeli után indulás a Szent Péter térre, a Szent Péter bazilika megtekintése. Buszos városnézés a Roma Cristiana nyitott busszal a következő útvonalon: San Pietro in Vaticano, Piazza Venezia, Santa Maria degli Angeli, Termini, Santa Maria Maggiore, San Giovanni in Laterano, Colosseo, Circo Massimo, Santa Maria in Cosmedin, San Bartolomeo székesegyház (Tiberiás sziget). Fakultatív program: Vatikáni múzeum, Sixtusi kápolna. A buszos városnézés után látogatás a Lateráni bazilikába és a Falakon kivüli Szt. Pál bazilikába. Fakultatív részvétel a Pápa nagyszombati szertartásán.

4. nap (vasárnap) Reggeli. Délelőtt szabad program illetve fakultatív részvétel a pápai Húsvét vasárnapi szentmisén, Urbi et Orbi áldás. Délután kirándulás Tivoliba. Fő látványossága – amely egyesek szerint Itália legszebb kiránduló helye – a Villa d’Este vizi varázslata.

5. nap (hétfő): Reggeli után elutazás Orvietoba, szentmisén való részvétel, lehetőség szerint a dómban. 1263-ban egy „prágai Péterként” emlegetett pap szentmisét mutatott be Bolsenában. A papot erős kétségek gyötörték a tekintetben, hogy vajon az ostya valóban Krisztus testévé változik-e. Az átváltoztatás pillanatában a prágai pap látta, amint az átváltoztatott és megtört ostyából vércseppek hullanak alá az oltárra. A bolsenai hívek a véres oltárkendőt körmenet keretében vitték IV. Orbán pápához, aki a közeli Orvietoban tartózkodott. A Pápa meggyőződött az események hitelességéről és 1264. szeptember 8-ai dátummal bullát adott ki, amellyel elrendelte Corpus Domini, Úrnapja ünnepét. Ezután a pápa megbízta Aquinói Szent Tamást az ünnep liturgikus szövegeinek az elkészítésére, de IV. Orbán pápa halála miatt a Corpus Domini ünneplése csak később vált egyetemessé.

Az oltárkendő az orvietói dómban található. Ez egyben felkészülés is a 2020-ban Magyarországon tartandó Eucharisztikus Kongresszusra. Szállás Bologna vagy Padova környékén.

6. nap (kedd): Reggeli után hazaindulás, útközben látogatás Portogruaroban. Egy élvezetes kisváros: régi tornyai (ferde harangtorony), velencei stílusú épületei, egyedi műemlékei (pl. régi malom a belvárosban), Szt. András bazilika. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

Időpont: 2020. április 9-14.

Részvételi díj: 139.990 Ft/fő vagy 452 €/fő

Vacsora: 26.250 Ft/fő vagy 85 €/fő

Egyágyas felár: 49.500 Ft/fő vagy 160 €/fő

+ Belépők, idegenforgalmi adók, szervízdíjak, közlekedési költségek

+ Esetleges útdíj, parkolás, behajtás (36 fő alatt)

KEGYELMEKBEN GAZDAG ZARÁNDOKLATOT KÍVÁNNAK

A MAKROVILÁG MUNKATÁRSAI!