Észak Velencéje cári köntösben: a lenyűgöző SZENTPÉTERVÁR

Időpont 2019. augusztus 11.-től
2019. augusztus 15.-ig
Részvételi díj Részvételi díj: 239.980 Ft/fő-től vagy 785 €/fő-től
Online jelentkezés
Utazás

repülővel, helyben autóbusszal

Elhelyezés

2-3 ágyas fürdőszobás szállodai szobákban

Ellátás

reggeli, igény szerint vacsora

Vacsora

4 vacsora: 18.490 Ft/fő vagy 60 €/fő

Egyágyas felár

72.120 Ft/fő vagy 235 €/fő

Egyéb költségek

WIZZ AIR repülőjegy illetékekkel: kb. 55.000 Ft/fő (A repülőjegyek a minimum létszám elérésekor kerülnek megvásárlásra, ezért van a kb. ár. Minimum létszám 18 fő! A végleges ár változhat!) WIZZ AIR PRIORITY szolgáltatás: kb. 9.800 Ft/fő WIZZ AIR 10 kg

További ajánlataink

Észak Velencéje cári köntösben:

a lenyűgöző SZENTPÉTERVÁR

 

Utazás: repülővel, helyben autóbusszal

Elhelyezés: 2-3 ágyas fürdőszobás szállodai szobákban

Ellátás: reggeli, igény szerint vacsora

 

Program:

1. nap: Találkozás a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, 2B terminálján, a Wizz Air indulásoknál 04:35-kor. Indulás 06:35, érkezés Szentpétervárra 10:10-kor. Transzfer a szállodába, csomagok letétele, majd indulás az Alexander Nevsky Lavra monostorhoz, a monostort I.Péter cár alapította a 18.század elején, érdekessége, hogy ma is aktív szerzetesi élet folyik, saját maguk által készített frissen sütött kenyerüket a szomszédos téren árusítják a látogatóknak. A templom mellett elterülő temetőben, számos híres orosz író és zeneszerző síremléke található. Este szentmise, majd vacsora a szállodában.

 

2. nap: Napunkat Szentpétervár felfedezésével kezdjük, buszos és gyalogos városnézés kertében: Nyevszkij-proszpekt, Kazán Székesegyház, Izsák Székesegyház és tér, Nagy Péter cár lovas szobra, Palota tér, szentpétervári szfinxek a Vasilevskiy szigeten, Kunstkamera Múzeum kívülről, Szenátus tér, Admiralitás, Mariinsky tér és színház. Majd látogatást teszünk a Péter-Pál erődnél, az egykori Nyúl szigeten, ahonnan Szentpétervár története indult, illetve megnézzük a Romanov dinasztia síremlékeit a katedrálisban. Napunkat a Gribojedov csatorna partján álló, impozáns látványt nyújtó ötkupolás templomban, A Megváltó temploma a Kiontott Vér helyén zárjuk. Este szentmise, majd vacsora a szállodában.

 

3. nap: Reggeli után Novgorod városába, Oroszország egyik legősibb városába utazunk. Megtekintjük a város történelmi emlékeit, melyek 1992 óta szerepelnek az UNESCO világörökségi listáján: Szófia-katedrális, novgorodi Kreml. A város közvetlen közelében található a Jurjev kolostor, Volhov -folyó partján, mely egy máig fennmaradt ortodox férfi kolostor, benne a 12. századból való Szent György Katedrálissal. Késő délután betérünk a szintén Novgorod közelében lévő khutyni tartományban fekvő Szent Varlaam monostorba. Szabadidő Novgorodban, majd visszatérés és szentmise Szentpéterváron.

 

4. nap: Reggeli után Carszkoje Szelóba, azaz „Puskinvárosba” kirándulunk. Nagy Katalin cárnő nyári palotája a város ékköve és az orosz barokk megtestesülése. A palotába megtekintése során láthatjuk a világhírű Borostyánkabinetet is. A palotát óriási udvar és kert veszi körül, mely egyike Oroszország első angolparkjainak. Továbbutazunk Peterhofba, mely az orosz uralkodók legkedveltebb nyaralóhelye volt. Megtekintjük a királyi palota együttest, amely az „orosz Versaillesként” vált ismertté, de a francia mintát követve is megőrizte orosz individuumát, ettől válik méltán felejthetetlenné. Utazás vissza Szentpétervárra, szentmise, majd késő délután lehetőség lesz egy kis szabadidőre, vásárlásra egyénileg a városban.

 

5. nap: Reggeli után, kicsekkolás a szállodából, majd irány a világhírű Ermitázs Múzeum, amely a világ egyik legnagyobb múzeuma, mára 380 ezer kép és 2.5 millió műtárgy gazdagítja a kínálatot, melyek között olyan világhírű művészek alkotásai találhatók, mint Van Gogh, Michelangelo, El Greco, Leonardo da Vinci, Rembrandt. Transzfer a repülőtérre majd 15:15.kor indulás Szentpétervárról a WIZZ AIR járatával, 16:55-kor érkezés Budapestre.Időpont: 2019. augusztus 11-15. ( vasárnap-csütörtök)

Részvételi díj: 239.980 Ft/fő vagy 785 €/fő (Tartalmazza: szállás reggelivel, transzferek, helyi buszos közlekedés, belépőjegyek, helyi magyar nyelvű idegenvezetés, BBP biztosítás)
WIZZ AIR repülőjegy illetékekkel: kb. 55.000 Ft/fő (A repülőjegyek a minimum létszám elérésekor kerülnek megvásárlásra, ezért van a kb. ár. Minimum létszám 18 fő! A végleges ár változhat!)

WIZZ AIR PRIORITY szolgáltatás: kb. 9.800 Ft/fő

WIZZ AIR 10 kg-os poggyász: kb. 19.500 Ft/fő

WIZZ AIR 20 kg-os poggyász: kb. 27.480 Ft/fő

4 vacsora: 18.490 Ft/fő vagy 60 €/fő
Egyágyas felár:
72.120 Ft/fő vagy 235 €/fő

Vízum: kb. 24.000 Ft/fő vagy 78 €/fő
+ idegenforgalmi adók, szervízdíjak

 

AZ UTAZÁSHOZ A HAZAÉRKEZÉSTŐL SZÁMÍTVA MÉG MIN. 6 HÓNAPIG ÉRVÉNYES ÚTLEVÉL ÉS VÍZUM SZÜKSÉGES!

 

Vízumigényléshez szükséges dokumentumok:

 

•             1 db mostanában készült, fehér hátterű, színes igazolványkép - 3,5x4,5 cm (sötét szemüveg/fejfedő nélküli - CSAKIS hivatalos fényképész által készített kép az elfogadható!)

 

•          az útlevélnek feltételei: (min. a hazaérkezést követő 6 hónapos érvényesség, napra pontosa és legalább 2 üres, egymással szemben lévő oldal) Az útleveleket személyesen kell leadnia irodánkban, szintén 1 hónappal az indulás előtt, mert 2-3 hét a vízumügyintézés. Tehát: 2019.07.11.-ig.

 

•          Helyesen kitöltött vízumigénylő lap (irodánkban kérhető) – szintén 1 hónappal az út előttig leadandó!