Toszkána

Időpont 2019. október 1.-től
2019. október 6.-ig
Részvételi díj 98.980 Ft/fő vagy 325 €/fő
Online jelentkezés
Utazás

autóbusszal, vonattal, hajóval és gyalogosan

Elhelyezés

2-3 ágyas egyszerű, fürdőszobás szállodai szobákban

Ellátás

Félpanzió (reggeli +4 vacsora)

Egyágyas felár

29.690 Ft/fő vagy 97 €/fő

Egyéb költségek

Fakultatív kirándulás, programok: Uffizi képtár magyar idegenvezetéssel: kb. 30 €/fő, vagy Pitti palota: kb. 17 €/fő Hajó Cinque Terrére (min. 30 fő esetén): kb. 30 €/fő Kirándulás Elba szigetére (min. 30 fő esetén): kb. 45 €/fő + Belépők; idegenforg

További ajánlataink

TOSZKÁNA

 

Utazás: autóbusszal, a történelmi belvárosokban gyalogosan

Elhelyezés: 2-3 ágyas, egyszerű zuhanyzós szállodai szobákban

Ellátás: félpanzió (reggeli +4 vacsora)

 

Program:

1.nap: Indulás a Budapestről. Utazás Ausztrián keresztül. Érkezés az éjszakai órákban Montecatini Termébe. Szállás helyben. ELSŐ ESTE NINCS VACSORA!

2.nap: Reggeli a szállodában, majd utazás Firenzébe, városnézés : Dóm, Battistero, Piazza della Signoria, Piazza Sante Croce, San Marco templom, Medici sírok, Loggia della Signoria, séta az Arno folyó partján. Utazás vissza Montecatini Termébe az esti órákban.

3.nap: Ma pihentetőbb napunk lesz, melynek első állomása egy percnyi csoda: Pisa. A Dóm, a Battistero, a román-gót stílus remekműve, a Ferde-torony pedig maga egy unikum. Utána Toszkána gótikus gyöngyszemét Sienát, fedezzük fel. Városnézés során megnézzük a Városházát, a Piazza Campo-t, a Dómot (4 €), és Szt. Katalin szentélyét. A gyönyörű látvány után fantasztikus, igazi Toszkán sajt- és borkóstolón veszünk részt egy kis családi farmon. Vissza Montecatini Termébe az esti órák folyamán.

4.nap: fakultatív kirándulás Elba-szigetére (kb. 45 €/fő). Aki nem tart velünk, Montecatini Termében szabad programot csinálhat, pl. felkereshet egy termálfürdőt. Reggeli után indulunk Piombino városába, ahonnét komppal megyünk át a szigetre, Portoferraio-ba. Megnézzük, hogyan élt itt száműzetésben Bonaparte Napóleon (Palazzina dei Mulini, Villa di San Martino, Everenda Misericordia templomban őrzik – sok más emléktárgy mellett – Napóleon híres bronzálarcát), majd eltöljük ebédidőnket. Délután a bátrabbak kipróbálhatnak egy nagyon érdekes libegőt, ami Marciana településről indul, és felvisz az 1019 m magas Capanne hegycsúcsra. Ha szerencsénk lesz, akár Korzikáig is elláthatunk! Visszafelé Marciana Marinát, a sziget és az egész Toszkán tartomány legkisebb települését csodáljuk meg, majd komppal átutazunk a csizmára, és vacsoránkat a szállodában fogyasztjuk el. Szállás és vacsora Montecatini Termében.

5.nap: Több mint 100 évet utazunk vissza, és egy egésznapos túra keretében fedezzük fel az UNESCO Világörökségét képző Cinque Terre („Öt föld”) meredek sziklafaliba épült apró településeit (Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza, Monterosso al Mare). Ámde nem lesz ez olyan egyszerű, ugyanis a terület autóforgalomtól mentes. Így Portovenere városából hajóval indulunk útnak (35 €). Riomaggiore-ben partra szállunk, és a „Szerelmesek ösvényén” sétálunk át Manarolába. Majd ismét hajóval Corniglia, és Vernazza előtt elhaladva érkezünk meg Monterossoba. Hajónk utolsó állomása Levanto lesz, ahol a busz már vár minket, ésvisszavisz a szállodába az utolsó (ünnepi) vacsorára. Szállás Montecatini Termében.

6.nap: Reggeli után indulás haza. Hazafelé egy turisták által aligha ismert gyönyörű észak-olasz kisvárost, Bassano del Grappát keressük fel a Brenta folyó partján. Már a városka környezete elegendő ok arra, hogy ide látogassunk, de a híres fahídján kívül felkeressük a még híresebb grappa múzeumot. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Időpontok: 2019. május 21-26., október 1-6.

Részvételi díj: 98.980 Ft/fő vagy 325 €/fő

Egyágyas felár: 29.690 Ft/fő vagy 97 €/fő

Fakultatív kirándulás, programok:

Uffizi képtár magyar idegenvezetéssel: kb. 30 €/fő, vagy Pitti palota: kb. 17 €/fő

Hajó Cinque Terrére (min. 30 fő esetén): kb. 30 €/fő

Kirándulás Elba szigetére (min. 30 fő esetén): kb. 45 €/fő

+ Belépők; idegenforgalmi adó, szervízdíjak: kb. 40 €/fő

+ Esetleges útdíj, parkolás, behajtás (36 fő alatt)

 

 

ÉLMÉNYEKBEN GAZDAG ZARÁNDOKLATOT KÍVÁNNAK A MAKROVILÁG MUNKATÁRSAI!