Portugália Délről Északra

Farótól Portóig
Időpont 2019. szeptember 14.-től
2019. szeptember 21.-ig
Részvételi díj 229.850 Ft/fő vagy 755 €/fő
Online jelentkezés
Utazás

repülővel, helyben légkondicionált busszal, gyalog

Elhelyezés

2-3 ágyas, egyszerű, fürdőszobás szállodai szobákban

Ellátás

reggeli

Vacsora

34.900 Ft/fő vagy 115 €/fő

Egyágyas felár

70.000 Ft/fő vagy 230 €/fő

Reptéri illeték

WIZZ AIR repülőjegy kb. 85.000 Ft/fő +poggyászjegyek

Egyéb költségek

Belépők, idegenforgalmi adó, szervízdíj

További ajánlataink

PORTUGÁLIA DÉLRŐL ÉSZAKRA - FARÓTÓL PORTÓIG

 

Utazás: repülővel, helyben busszal, gyalogosan

Elhelyezés: 2-3 ágyas, egyszerű, fürdőszobás szállodai szobákban

Ellátás: reggeli, igény szerint vacsora

Program:
1. nap:
Találkozás: Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. a gép indulása előtt 2 órával: 3:45h-kor, a gép indulása: 5:45-kor a TAP, portugál légitársaság menetrendszerinti járatával. Érkezés Faro repülőterére 10:15h-kor, transzfer a szálláshelyünkre. Szállás elfoglalása szobabeosztás szerint, majd ismerkedés a szállodával és környékével. Portugáliával való ismerkedésünket az enyhe klímájú, csodálatos strandokkal, sziklapartokkal övezett Algarve tartománnyal kezdjük, amely Európa egyik legkedveltebb nyaralóhelye. Lagos, városnézés – Forte da Ponta da Bandeira (tengerparti erőd kápolnával, teraszáról gyönyörű kilátás), séta a hangulatos városközpontban. Rövid látogatás Tavirába, ismerkedés Algarve egyik gyöngyszemével, majd kirándulunk Faróba, a tartomány központjába, amelynek óvárosában teszünk egy sétát: Igreja do Carmo templom a csontkápolnával, Sé katedrális, Praca Republica tér. Szállás a Faro és Lagos között a tengerparton.

2. nap: Látogatás Évorába, amelynek zegzugos, fallal körülvett városközpontja az UNESCO világörökség része. Sétánk során megtekintjük: Templo Romano-t (Diana-szentély), Igreja de Sao Francisco templomot a Csontkápolnával - Capela dos Ossos, Praca do Giraldo, a város központi terét, majd a román stílusú gót katedrálist (Sé)), a toronyból szép kilátás nyílik a környékre. Továbbutazás Lisszabonba, ismerkedés Lisszabonnal: Sé katedrális: I. Alfonz Portugál Királyság első uralkodója építtette, miután kiűzte a mórokat Lisszabonból. – Casa dos Bicos/Gyémánt-ház 1523-ban olasz stílusban épült városi palota – Castelo Sao Jorge/Szent György vár– Largo das Portas do Sol, egykor itt emelkedett a város egyik középkori kapuja, a Nap-kapu, a tér népszerű kilátó – Pihenő, a Miradouro de Santa Lucia kilátóteraszán. Kellő idő esetén ellátogatunk a város központi tereire: Praca do Comércio, Praca do Municipal, Praca do Rossio (Praca Dom Pedro IV tér).Szállás Lisszabonban. (2 éj)

3. nap: Korai reggeli után Lisszabonban a városnézés folytatása: Praca da Figueira, Rossio, – Elevador de Santa Justa kilátóteraszán gyönyörködünk a panorámában. Megtekintjük a csodálatos belsejű Igreja Sao Roque/Szent Rókus templomot, majd a Palacio Nacional da Ajuda királyi rezidenciába látogatunk, végül a felfedezések aranykorának kiemelkedő alkotását, a Mosterio dos Jeronimost, a Szent Jeromos-kolostort és az ikonikus Belém-tornyot. A délután folyamán, ellátogatunk a Cristo Rei monumentális emlékműhöz, ahonnan csodálatos kilátás nyílik Lisszabonra, majd Queluzban a királyi palota megtekintése.

4. nap: Ma ismerkedés Portugália további szépségeivel: Első állomásunk Sintra, ahol Sintra Vilával, a történelmi óvárossal ismerkedünk meg. Lehetőség esetén megtekintjük a város „ékkövét”, a királyi palotát (Palácio Nacional de Sintra), majd a Palacio Nacional da Péna színes épületegyüttesét. Az épített csodák után egy természet alkotta szépségben gyönyörködhetünk: a Cabo da Roca sziklaszirthez kirándulunk. Majd kis kitérőt teszünk Mafrába, ahol a XVIII. századi kolostort és királyi rezidenciát tekintjük meg. Végül ellátogatunk a festői vidéki városba, Obidosba, ahol teszünk egy sétát a falakkal körülvett középkori óvárosban. Szállás Obidosban vagy környékén.

5. nap: Reggeli után irány az Alcobacai kolostor; Rövid pihenő Nazaréban, a csodálatos tengerparti városban, amelynek főterére siklóval juthatunk fel. Majd Batalhában az ország egyik legszebb műemlékét, a Mosterio de Santa Maria da Vitoria kolostort tekintjük meg. Tovább utazunk Tomarba, a templomos lovagrend egykori központjába: busszal felmegyünk az egykori templomos várhoz, majd az UNESCO világörökség részét képező Convento Cristo-t tekintjük meg. Következő állomásunk a leghíresebb portugál kegyhely, Fatima, ahol látogatást teszünk a bazilikában, ahol a három látnok gyermek nyugszik. Lehetőség esetén megtekintjük a Jelenések kápolnáját, ahol a Mária-szobor található, legújabb Bazilika, Szentháromság megtekintése. Szállás Coimbrában vagy környékén.

6. nap: Reggeli után ismerkedés Coimbrával, Portugália régi egyetemi városával. Séta az óvárosban: Universiade megtekintése, Sé Nova (Új katedrális), Museu Machado de Castro (régi püspöki palota), Sé Velha (régi katedrális), Casa de Sobre-Ripas (arisztokrata palota), Torre de Anto (Antonius tornya), Praca 8 de Maio, Mosterio de Santa Cruz, amelynek oltára mögött található a két első portugál uralkodó – I. Alfonz és I. Sancho – reneszánsz síremléke. Praca do Comércio. Tovább utazás Portóba. Porto történelmi városközpontja a Ribeira, az UNESCO világörökség része. Városnézés Portoban: Sé (Székesegyház, Palacio do Bispo (Püspöki palota), Palacio da Bolsa (Tőzsdepalota), Igreja de Sao Francisco, Casa do Infante,). Látogatás a híres borospincékhez, lehetőség esetén borkóstolás, útközben a buszról megcsodálhatjuk a csodálatos panorámát. Szállás Portóban vagy környékén.

7. nap: Reggeli a szállodában, majd gyalogos városnézés Portóban: Camara Municipal (Városháza), Praca da Liberdade (a város szíve, főtere IV. Péter király lovas szobrával), Torre dos Clérigos, Estacao Sao Bento, a szép, festett csempéiről híres pályaudvar megtekintése. Délután fakultatív program: hajózás a Douro-folyón (kb. 1 óra, kb. 15 EUR/fő), vagy szabadprogram. Szállás Portóban vagy környékén.

8. nap: Délelőtt kirándulás Guimaresbe, a „nemzet bölcsőjébe”, ahol 1128-ban a 18 éves I. Alfonz kikiáltotta a független portugál államot. Látnivalók: Castelo (Sziklavár), Sao Miguel do Castelo kápolna a keresztelőkúttal, Paco dos Duques Braganca. Végig sétálunk a XIV. és XV. századból való házakkal övezett macskaköves Rua de Santa Marián. Transzfer Porto repülőterére. Indulása a repülőtérről Budapestre, majd 22:05-kor érkezés Budapestre a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre.

Időpont: szeptember 14-21.

Részvételi díj: 229.850 Ft/fő vagy 755 €/fő

WIZZ AIR repülőjegy illeték: kb. 85.000 Ft/fő +poggyászjegy

Biztosítás: 4.560 Ft/fő

Vacsora: 34.900 Ft/fő vagy 115 €/fő

Egyágyas felár: 70.000 Ft/fő vagy 230 €/fő

+Belépők, idegenforgalmi adó, szervízdíjak: kb. 45 €/fő