Dél-spanyolországi körút Gibraltárral

Dél-spanyol
Időpont 2019. október 17.-től
2019. október 24.-ig
Részvételi díj 179.850 Ft/fő vagy 590 €/fő
Online jelentkezés
Utazás

repülővel, helyben autóbusszal, gyalog

Elhelyezés

2-3 ágyas, egyszerű, szállodai szobákban

Ellátás

reggeli

Vacsora

28.500 Ft/fő vagy 94 €/fő

Egyágyas felár

65.000 Ft/fő vagy 213 €/fő

Reptéri illeték

WIZZ AIR repülőjegy: kb. 60.215 Ft/fő +poggyászjegyek

Egyéb költségek

Hajókirándulás kb. 40 €/fő Belépők, idegenforgalmi adó, szervízdíjak

További ajánlataink

Dél-spanyolországi körút

gibraltári látogatással

 

 

Utazás:         repülővel, közlekedés busszal, gyalogosan

Elhelyezés:   2-3 ágyas egyszerű szállodai szobákban

Ellátás:         reggeli


1. nap   Találkozás a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren, elutazás a Wizz Air menetrendszerinti járatával. Érkezés Malaga repülőterére, transzfer a szálláshelyünkre. Szállás elfoglalása szobabeosztás szerint.  Fakultatív séta a tengerparton, a városközpontban. Szállás Malagában vagy környékén

2. nap    Reggeli a szállodában a korai órákban.  8.00-14.30: Kirándulás Andalúzia egyik legszebb fehér falvában, Friglianaba, rövid séta, majd egy tengerparti várossal, Nerja-val ismerkedhetünk. A "Balcon de Europa" kilátóról gyönyörködhetünk a panorámában, sétát teszünk hangulatos, szűk utcácskákkal teli óvárosában.

Délután buszos városnézés Malagában, rövid sétákkal: Castillo del Gibralfaró (csodálatos kilátás nyílik a városra és a tengerre), Alcazaba (mór erőd), román színház romja, Picasso szülőháza, katedrális.

3. nap    Reggeli: a szállodában.  Kirándulás Gibraltárra, amely 1830 óta Brit koronagyarmat. Egy 425m magas, 1250m széles mészkőszirt a Gibraltár-szikla. A félszigetre Gibraltár repülőterén, a kifutópályán áthaladva juthatunk be. A parkolótól gyalogosan a Main street-en haladunk a Fő térig, majd helyi busszal az Európa Pontig megyünk, ahol csodálatos kilátás nyílik a tengerre és Afrika felé. Felvonóval jutunk fel a Szikla tetejére: Majombarlang (Apes’Den). Szabadidő, séta, vásárlás: adómentesen a Main Streeten. Fizetőeszköz: gibraltári font, angol font, euró. Az áruk 300 euróig, a cigaretta 200 darabig, a tömény alkohol 1literig vámmentesek.

Délutáni programunkat a Costa del Sol belső területeinek egyik legszebb városában, Mijas-ban folytatjuk. A hangulatos andalúziai kisváros egy 430 m magasan keletkezett természetes teraszon fekszik. A várost kockaköves utcái, díszes téglák, márvánnyal díszített homlokzatok, píneafenyők teszik elbűvölővé. Közös séta: a Plaza de la Constitucio, a mudejar stílusú la Murella templom, a Casa Consistorial (városháza) megtekintése, majd szabadidő (ajánlott: szamártaxival (Burro taxi) egy 20 perces városnézésen részt venni kb. 10-15 euró).

4. nap   Reggeli a szállodában.  Indulás Granadába, jó idő esetén rövid séta a közeli El Torcal különleges karsztos mészkőképződményei között. A mesés Granada nevezetességeit tekintjük meg: Katedrális, Capilla Reál (királyi kápolna), Alcaiceria (régi mór selyembazár), Corral de Carbon (Szén háza, a város legrégibb mór épülete), Plaza Nueva, majd a világhírű Alhambrát és Generalife-t (helyi vezetéssel) nézzük meg. Séta az Iglesia de Santa Ana-tól a Plaza San Nicolashoz. A Mirador (kilátó) San Nicolasból visszatekinthetünk az Alhambrára, s megcsodálhatjuk a Sierra Nevada csúcsait.

A nap végén a Mór negyed (Albaicin) fehérre meszelt házai között teszünk egy sétát, majd visszabuszozunk a szállásra.

5. nap    Reggeli: a szállodában.  Elutazás Cordoba-ba. A Cordobai Kalifátus fővárosaként egykor a világ egyik legnagyobb városa, kulturális központja volt. Városnézés: Alcázar de los Reyes Cristianos, Puerta del Puente (római híd), Torre de la Calahorra, majd a kalifátus idejéből fennmaradt nagymecsetet, a La Mezquitát tekintjük meg.

6. nap    Reggeli: a szállodában.  Indulás Sevillába, Andalúzia fővárosába, a világ egyik leggyönyörűbb városába. Elsőként a XIV. századi mór, gótikus és reneszánsz elemeket ötvöző, mudéjár stílusú építészet egyik legkiválóbb példáját, a mesés Reál Alcázart (10.00-11.30, helyi vezetéssel, idegenvezetőnk tolmácsolásával) tekintjük meg. A palota körül található a díszes, kutakkal, tavacskákkal teli park, a Jardines de los Alcázares. Majd Európa 3. legnagyobb keresztény templomát, a katedrálist és harangtornyát, a La Giralda-t, Sevilla legismertebb jelképét nézzük meg. A La Giralda 1184-ből származó minaret, amely a katedrális harangtornyaként maradt fenn. Kellő idő esetén megtekintjük a Casa del Pilatost. 

Szállásunk elfoglalása után folytatjuk a városnézést: Plaza de Toros de la

7. nap     Reggeli: a szállodában.  Látogatás Jerez de la Frontera-ba (91km, csak kellő idő esetén), a sherry hazájába, pincelátogatás italkóstolási lehetőséggel. Majd Európa legrégibb városába, Cádiz-ba látogatunk. A várost a föníciaiak alapították ie. 11. században. Rövid sétát teszünk a falakkal körülvett óvárosban, majd megtekintjük a homokkőből, jáspisból és márványból épült impozáns székesegyházat, a városházát, lehetőség esetén a kilátótoronyhoz – 45m magas Torre Tavira - is elsétálunk (fakultatív). Visszaúton megállunk Tarifa-ban, a Punta Marroqui-nál: itt a legkeskenyebb a Gibraltári-szoros.

Fakultatív program: hajókirándulás a Gibraltári-szorosban (delfin és bálnales)

8. nap     Reggeli, kijelentkezés.  Délelőtt kirándulás Grazalema hegyi faluba, majd Andalúzia egyik legszebb települését, Ronda városát tekintjük meg: a Plaza del Campillo téren áll a Palacio del Mondragón, amelyet Ronda uralkodója építtetett. Reneszánsz díszkapu vezet a tágas udvarokra, amelyek jellegzetes díszítése a mór eredetet tükrözi. Ronda régi mecsetét, az Iglesia Santa Maria la Mayort tekintjük meg, amely templomként él tovább. Majd a Plaza de la Duquesa de Parcent téren a Ayuntamientot (városházát) láthatjuk. 

Búcsú Andalúziától.

 

Transzfer Malaga repülőterére.

Indulás a repülőtérről Budapestre:

Érkezés Budapestre a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre.

 

 

Időpont: 2019. október 17-24.

Részvételi díj: 179.850 Ft/fő vagy 590 €/fő

WIZZ AIR repülőjegy illetékekkel: kb. 60.215 Ft/fő (A repülőjegyek a minimum létszám elérésekor kerülnek megvásárlásra, a végleges ár változhat! Minimum létszám 15 fő)

WIZZ AIR PRIORITY szolgáltatás: kb. 18.180 Ft/fő

WIZZ AIR 20 kg-os poggyász: kb. 27.080 Ft
Vacsora: 28.500 Ft/fő vagy 94 €/fő

Egyágyas felár: 65.000 Ft/fő vagy 213 €/fő

+Belépők, idegenforgalmi adó, szervízdíjak

Hajókirándulás (fakultatív program): kb. 40 €/fő