BIZTOSAN INDULÓ! LIBANON, A MAGÁNYOS CÉDRUS FÖLDJE, ST.CHARBEL-EL!

Libanon
Időpont 2019. november 24.-től
2019. december 1.-ig
Részvételi díj 229.980 Ft/fő vagy 754 €/fő
Online jelentkezés
Utazás

repülővel, helyben autóbusszal, gyalog

Elhelyezés

2-3 ágyas, egyszerű, fürdőszobás szállodai szobákban

Ellátás

félpanzió

Egyágyas felár

68.990 Ft/fő vagy 225 €/fő

Reptéri illeték

repülőjegy illetékkel kb. 121.700 Ft/fő

Egyéb költségek

Belépők, idegenforgalmi adók, szervízdíjak

BIZTOSAN INDULÓ!

LIBANON: SZENT CHARBEL ÉS A MAGÁNYOS CÉDRUS FÖLDJE

 

Utazás: repülőgéppel, helyi közlekedés légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés: 2-3 ágyas, egyszerű, zuhanyzós szállodai szobákban

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

Program:

 

1. nap: Találkozás a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren majd utazás menetrend szerinti járattal, átszállással Isztambulban. Transzfer a szállásra.

2. nap: Bejrút városnézés: Bejrút belvárosának építészetében a múlt és a jelen érdekes összekapcsolódását figyelhetjük meg. A nyersen faragott kövekkel fedett ódon épületek felső szintjeit csupa üveg felső szintekkel egészítették ki. A belvárost bemutató sétánk során megtekintjük a Bejrúti Nemzeti Múzeumot, amely a Közel-Kelet egyik legszínvonalasabb gyűjteménye a föníciaiak fénykorát bemutató tárlattal. Majd elutazunk Deir el Kamar-ba: a régi főváros ma UNESCO védelem alatt áll. A tipikus libanoni kisváros szép példája a vallási sokszínűségnek: találunk itt katolikus templomot, zsinagógát, mecsetet.

Fakultatív program: séta a tengerparton, Galamb-sziklák fotózása, majd vacsora egy hagyományos libanoni vendéglőben. Szállás Bejrútban (7 éjszaka).


3. nap: Tripoli – Baatara-szurdok

Északra utazunk, Tripoliba. Tripoli ősi város, 3500 éves történelmet tudhat a magáénak. Kellemes hangulatú óvárosa jó példája az arab kultúrának. Az óváros központja természetesen a nyüzsgő hangulatú bazár, itt gyakorlatilag mindent lehet kapni; a kecskefejtől Tripoli híres termékéig, a szappanig. A természetes alapanyagokból készült szappant szinte bárhol megvásárolhatjuk! A városnéző sétánk során felkeressük Tripoli fellegvárát is, amely a keresztes háborúk korában kezdett épülni a XII. század elején, majd megnézzük a Nagy mecsetet. Fakultatív program: Hammam Ezzedine (csak vezetéssel). Tovább utazunk az ország belsejébe egy természeti csodához: a Három híd barlangja egy különleges szakadék és barlangrendszer, amelyet az 1950-es években fedeztek fel. Nagyobb esőzések vagy hóolvadás után a három hídon át esik a víz a mélybe.

4. nap: Byblos - Aannaya – Jeita-barlang

A reggelit követően északra indulunk, Byblos-ba. Byblos a világ egyik legrégibb városa, több kultúra emlékét őrzi. Városnézés: fellegvár, Szent János katedrális, El-Houssami ház. Utána ellátogatunk Aannaya-ba, Szent Charbel sírjához és a Szent Maron kolostorhoz. Visszautunkon megállunk a Harissa-hegyen, a Szent Szűz szobor mellől gyönyörködünk a panorámában. Majd a híres Jeita-barlangot nézzük meg: a cseppkőbarlang két részből áll, az egyik felét gyalogosan, a másik részét csónakból nézzük meg (összesen kb. 2 óra).

Szállás Bejrútban.


5. nap: Qadisha-völgy

A mai napot az UNESCO világörökség részét képező Qadisha-völgyben töltjük.
A neve szent-völgyet jelent. A mindent átjáró békés-barátságos hangulat miatt kaphatta ezt a nevet. Évszázadokon keresztül szolgát természetes erődként az idemenekült törzseknek és kisebbségeknek. Túránkat Bcharre város mellett kezdjük, ahol az egyik legszebb cédruserdőben (Cedars of God) sétálunk. Fakultatív program: Khalil Gibran múzeum. Túránkat a maronita keresztény egyház egyik központjának számító Antonios Qozhaya kolostornál fejezzük be Ehden városnál.

Szállás Bejrútban.

6. nap: Bekaa-völgy - Baalbek

Reggel buszra szállunk, és elutazunk Libanon legismertebb történelmi látnivalójához a Bekaa-völgyben fekvő Baalbekhez (Nagy Sándor Heliopolisza).
Az ókori világ egyik legnagyobb épen maradt templomegyüttesének helyt adó település a Libanon- és Anti-Libanon-hegységek között elterülő völgy középső részén található.
Az eredetileg az ie. 3 évezredben föníciaiak által alapított településen Baal isten temploma állt.
A történelem viharai nem hagyták háborítatlanul a települést, és minden hódító, megszálló náció hozzáépítette a saját isteneinek a templomát, köztük természetesen a rómaiak is.
Az ásatási területen lévő hatalmas oszlopfők jól mutatják a Jupiter- templom valaha volt méreteit, és elgondolkodtatnak minket az ókori népek bámulatra méltó ügyességéről.
A város másik ékköve a síita zarándokhely, Sayyida Kawla (Mohamed próféta unokájának) a sírja.

Elutazunk Anjar-ba, az Ommayadok egykori városába. Séta a romvárosban.

A főváros felé autózva felkeresünk egy borospincét, ahol ízelítőt kapunk a világhíres Bekaa-völgyi borokból.


7. nap: Szidón és Türosz

Ma délre indulunk a tengerparton. Első megállónk Szidón. Kikötőváros, Dél-Libanon kereskdelmi és pénzügyi központja. Rövid városnéző sétánkon megtekintjük a Debbane erődöt és a Khan-al-Franj karavánszerájt, a föníciaiak gyógyulás istenének emelt Eshmun-szentélyt. Majd a45 m magas, kagylókból felhalmozódott Murex dombot látogatjuk meg; ezekből nyerték a föníciaiak a híres bíbor festéket

Türosz vagy Szúr szintén ősi város, egy sziklára épült. Pontosabban egy szigetre, de Nagy Sándor egy töltéssel a szárazföldhöz kapcsolta. Föníciai, római és a keresztes lovagok idejéből maradt emlékeket csodálhatunk meg: hippodrom (a legnagyobb a világon), aréna, diadalív, fürdők, a középkori erőd maradványai, Al Mina (kikötő). Útközben megállunk Magdouche-ban, a híres zarándokhelyen (Mária itt várta Jézust, miközben Szidónban prédikált)

8. nap

Hazautazás menetrendszerinti repülőjárattal Isztambulon keresztül.

Időpont:  november 24-december 1.

Részvételi díj: 229.980 FT/fő vagy 754 €/fő

Repülőjegy illetékkel: kb. 121.700 Ft/fő

Egyágyas felár: 68.990 Ft/fő vagy 225 €/fő

+Belépők, idegenforgalmi adó, szervízdíjak: