Madeira, a varázslatos sziget

Madeira
Időpont 2019. augusztus 25.-től
2019. augusztus 30.-ig
Részvételi díj 239.890 Ft/fő vagy 786 €/fő
Online jelentkezés
Utazás

repülővel, helyben autóbusszal

Elhelyezés

2-3 ágyas, egyszerű, szállodai szobákban

Ellátás

reggeli

Vacsora

fakultatív

Egyágyas felár

35.000 Ft/fő vagy 110 €/fő

Reptéri illeték

kb. 59.000 Ft/fő

Egyéb költségek

Fakultatív programok

További ajánlataink

MADEIRA, A VARÁZSLATOS SZIGET, LISSZABONI VÁROSNÉZÉSSEL

 

Utazás: repülőgéppel, helyi közlekedés légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés: 2-3 ágyas, fürdőszobás, szállodai szobákban

Ellátás: reggeli, igény szerint vacsora

Program:

1. nap: Találkozás 3:45-kor a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2/A terminálon, a TAP Portugál Légitársaság indulásainál. Indulás 5:45-kor, érkezés Lisszabonba 8:25-kor. Tovább indulás Funchalba, Madeira legnagyobb városába 10:40-kor. Érkezés a szigetre 12:25-kor. Landolás után transzfer a sziget fővárosának városközpontjában fekvő szállodába. Séta a városban a Sé katedrális megtekintésével.

2. nap: A reggeli elfogyasztása után a festői elhelyezkedésű Funchal-t fedezzük fel: Fortaleza do Pico és a Szent Lőrinc erőd, az 1476-ban alapított Szent Klára kolostor, botanikus kertek és Mánuel stílusú épületek, Pártfogás templom, Városháza tér (Praça do Município), kikötő, ahol megtekinthetjük Kolumbusz Kristóf hajójának mását, halpiac. Az este folyamán lehetőség nyílik részt venni egy vacsorával és tradicionális zenével egybekötött madeirai folklóresten (fakultatív), ahol a sziget egyik specialitását kóstolhatjuk meg, az „espetada-t”. (nyílt tűzön, nyárson sült, fűszerezett marhahús).

3. nap: Egész napos szabad program, vagy FAKULTATÍV program: nyugati szigettúra. A túra során utunk először Camara de Lobos-ba vezet (tipikus halászfalu), majd Európa legmagasabb sziklafokáról, a Cabo Girao-ról gyönyörködhetünk a csodás panorámában. Ezután a Ribeira Brava folyó mentén megérkezünk Encumeada-ba, ahonnan tiszta idő esetén a sziget északi és déli partjait is láthatjuk egyszerre. Sao Vincente-be is ellátogatunk, ahová útközben megcsodálhatjuk a gazdag és egyedülálló növényvilággal rendelkező Lurissilva erdőt. Programunkat Porto Moniz-zal folytatjuk, ahol a vulkáni kőzetekből tengervízzel teli, természetes medencék képződtek. Utunkat visszafelé az 1400m magasan fekvő Paúl Serra fennsíkon tesszük meg.

4. nap: Egész napos szabad program, vagy FAKULTATÍV keleti szigettúra. A túra első állomásán fellátogatunk az 1810 m magas Pico do Areeiro-ra, ami a sziget egyik legmagasabb pontja, és ahonnan lenyűgöző látvány tárul elénk a környező tájra. Ezek után Santana-ba indulunk megtekinteni a világszerte képeslapokról is ismert háromszögletű hagyományos madeirai házikókat, bájos kis kertjeivel. Visszafelé pedig Portelában a Penha d'Águia lenyűgöző sziklaszirtjeit látjuk, majd Machico településen keresztül jutunk vissza Funchal-ba. Ez volt az a hely a szigeten, ahol partra szálltak az első felfedezők.

5. nap: Reggeli után libegővel felmegyünk tiszteletünket tenni boldog IV. Károly utolsó magyar király sírjához, majd pihenés a szigeten, szabad program, fürdés.

6. nap: Ideje búcsút vennünk ettől a változatos szigettől. Reggeli után transzfer a reptérre és utazás 13:10-kor Lisszabonba. Érkezés 14:50-kor. Lisszabonban városnézés: Rossio tér, Belém-torony, Mosteiro dos Jerónimos, katedrális, Santo Antonio templom.

7. nap: Indulás Budapestre 00:25-kor, érkezés 5:00-kor.

 

Időpont: 2019. augusztus 25-30.

Részvételi díj: 239.890 Ft/fő vagy 786 €/fő

Reptéri illeték: kb. 59.000 Ft/fő vagy 193 €/fő

Vacsora: fakultatív, rengeteg olcsó vendéglő található a parton

Biztosítás: BBP biztosítás az árban

Egyágyas felár: 33.600 Ft/fő vagy 110 €/fő

+ Fakultatív folklórest 3 fogásos vacsorával: kb. 14.300 Ft/fő (előre fizetendő, létszám függő)

+ Fakultatív szigettúra a nyugati parton: kb. 11.090 Ft/fő (előre fizetendő, létszámtól függ)

+ Fakultatív szigettúra a keleti parton: kb. 10.670 Ft/fő (előre fizetendő, létszámtól függ)

+ Belépők idegenforgalmi adók, szervízdíjak: kb. 40 €/fő (helyszínen fizetendő)