ZARÁNDOKLAT FATIMÁBA SANTIAGO DE COMPOSTELÁVAL

Fatima Santiago de Compostela
Időpont 2019. október 20.-től
2019. október 25.-ig
Részvételi díj 298.850 Ft vagy 980 €/fő
Online jelentkezés
Utazás

repülővel, helyben busszal

Elhelyezés

2-3 ágyas, egyszerű, fürdőszobás szállodai szobákban

Ellátás

reggeli

Vacsora

16.890 Ft/fő vagy 55 €/fő

Egyágyas felár

82.500 Ft/fő vagy 270 €/fő

Reptéri illeték

kb. 30.000 Ft/fő

Egyéb költségek

Belépők, idegenforgalmi adó, szervízdíjak: kb. 60 €/fő

További ajánlataink

ZARÁNDOKLAT FATIMÁBA

SANTIAGO DE COMPOSTELÁVAL

 

1917-ben, a Cova da Irina nevű helyen a Szűzanya megjelent 3 pásztorgyermeknek. A déli imádság után kövekből kis házat kezdtek el építeni azon a helyen, ahol ma a bazilika áll. Hirtelen nagy fényt láttak, aztán egy hölgyet a kezében rózsafüzérrel, aki arra kérte a gyermekeket, hogy 5 egymást követő hónap 13. napján ugyanabban az órában jöjjenek el ugyanide. Így is lett, a Szűzanya ötször eljött hozzájuk. Az utolsó jelenéskor, október 13-án, kb. 30-70.000 ember volt jelen, amikor a Nap egy ezüstkoronghoz vált hasonlóvá, a saját tengelye körül forgott, mint egy tűzkerék, majd úgy tűnt, mintha a földre zuhanna…

 

Utazás: repülőgéppel, helyi közlekedés légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés: 2-3 ágyas, egyszerű, fürdőszobás szállodai szobákban

Ellátás: reggeli, igény szerint vacsora

Program:

1. nap: Találkozás a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren 03:50-kor, majd utazás a TAP portugál légitársaság közvetlen járatával 05:50-kor Lisszabonba. Érkezés 08:35-kor. Majd buszos-gyalogos városnézés Lisszabonban: Belém-torony, Mosterio dos Jerónimos, katedrális, Santo Antonio templom, Rossio tér és látnivalói. Délután Mafra palota épületegyüttesének megtekintése, majd sétálunk Obidos hangulatos óvárosában. Transzfer, és a szállás elfoglalása Fatimában (3 éj). Vacsora (fakultatív).

2. nap: Zarándokprogramok Fatimában: Magyar Keresztút, szentmise a Szent István kápolnában, illetve felkeressük Valinhos-t, ahol az augusztus 13-i elmaradt jelenés után, augusztus 19-én jelent meg a Szűz Anya, mivel a gyerekeket addig börtönben tartották. Látogatás Aljustrel-ben, a három látnok gyermek házánál. Hazautazás lehetséges kisvasúttal. Vacsora (fakultatív). Este rózsafüzér és gyertyás körmenet.

3. nap: Szentmise Fatimában, a régi (Francesco és Jacinta sírja) és az új bazilika megtekintése, majd délután kirándulás Batalha-ba (Győzelmes Szűzanya temploma és kolostora, mely I. János portugál király fogadalmi temploma, a kasztíliai seregek felett aratott 1385-ös győzelmére építtetett, angol gótikus stílusban). Tovább a Nazaré (romantikus halászfalu volt egykor az óceán partján), és Alcobaça (a legnagyobb portugál ciszterci kolostor, itt van eltemetve a híres portugál szerelmespár, az orvul meggyilkolt Ines de Castro és I. Péter király) útvonalon. Vacsora (fakultatív). Este részvétel a gyertyás körmeneten.

4. nap: Reggeli után rövid városnézés Coimbrában egyetem (kívülről) és a Carmelo de Santa Teresa kolostor megtekintése. Majd a zarándokhely megtekintése Santiago de Compostelában (Szent Jakab apostol temetkezési helye, a híres gyalogos zarándoklat, az El Camino végállomása), közös zarándokszentmise az összegyűlt hívekkel. Vacsora (fakultatív), szállás Santiago de Compostelában.

5. nap: Reggeli után elindulunk Portóba, ahol városnézéssel kezdünk: 12-ik században épült katedrális, barokk Clérigos templom, Sao Bento pályaudvar előcsarnokának kék-fehér „azulejo” csempetablói, 2 szintes Eiffel tervezte Ponte Dom Luis híd, jó idő esetén hajókázás. Transzfer a lisszaboni reptérre.

6. nap:. Indulás Budapestre 00:20-kor, érkezés 4:55-kor a TAP menetrendszerinti járatával.

 

Időpont: október 20-25.

Részvételi díj: 298.850 Ft/fő vagy 980 €/fő

Reptéri illeték: kb. 30.000 Ft/fő

4 vacsora: 16.890 Ft/fő vagy 55 €/fő
Egyágyas felár: 82.500 Ft/fő vagy 270 €/fő

+Belépők, idegenforgalmi adó, szervízdíjak: kb. 60 €/fő