MÁLTA - A LOVAGOK SZIGETE

Málta
Időpont 2019. augusztus 9.-től
2019. augusztus 12.-ig
Részvételi díj 89.750 Ft/fő vagy 295 €/fő
Online jelentkezés
Utazás

repülővel, helyi tömegközlekedéssel, gyalog

Elhelyezés

2-3 ágyas, egyszerű, fürdőszobás szállodai szobákban

Ellátás

reggeli

Vacsora

19.850 Ft/fő vagy 65 €/fő

Egyágyas felár

42.850 Ft/fő vagy 140 €/fő

Reptéri illeték

WIZZ AIR repjegy kb. 53.975 Ft/fő

MÁLTA – A LOVAGOK SZIGETE

Utazás: repülővel, helyben busszal, gyalogosan és tömegközlekedéssel

Elhelyezés: 2-3 ágyas, egyszerű, fürdőszobás szállodai szobákban

Ellátás: reggeli, igény szerint vacsora

 

Program:
1. nap: Indulás Ferihegy 2-ről a Wizzair 12:25-kor induló menetrendszerinti járatával. Érkezés Máltára menetrend szerint 14:55-kor. Szállás elfoglalása. FAKULTATÍV: helyi busszal Vallettába a Barakka-kertben, ahonnan lelátunk a Grand Harbour-ra, siklóval le a kikötőbe. Szállás Valletta környékén. (3 éjszaka)

2. nap: Reggeli után városnézés Vallettában: a Szt. János társkatedrális, melynek jelentős az ezüsttel, lápisz lazúrival, drága- és féldrágakövekkel díszített oltára és itt látható Caravaggio: Szent János lefejezése c. festménye, Nagymesterek Palotája, Szt. Pál hajótörése templom. Átutazunk a Grand Harbour tulsó felére, a Három Városba: Senglea legnagyobb vonzereje a kilátás Valettára. Cospicuában a Szeplőtelen fogantatás temploma az egyik legszebb máltai templomnak mondott. Vittoriosa, a Győztes város, az 1565-ös török ostrom után nyerte nevét, nevezetességei a Szt. Angelo erőd és az Inkvizítorok palotája, mely egyetlen inkvizítor-palota Európában, törvényszékkel, börtöncellákkal, tárgyalóteremmel és kivégzőteremmel. Kirándulás Tarxienbe. Tarxienben a század elején bronzkori urnatemetőt és neolitikus templomegyüttes maradványait tártak fel szentélyekkel, oltárrendszerekkel. Itt a legkülönlegesebb lelet a "Magna Mater" mely a világ legrégebbi óriás szobra, mely egykor kb. 3 méter lehetett.

3. nap: Látogatás Mdinába, a régi fővárosba és a vele mára egybeépült Rabatba. A csendes jelzővel emlegetett városban élt pár hónapot Szent Pál apostol, miután hajótörést szenvedett. Már a városkapu is élmény: a barokk stílusú épület a Trónok harca sorozatban is szerepel, mint Királyvár kapuja. A szűk utcácskákon, mediterrán tereken a különböző építészeti stílusok remekeit csodálhatjuk meg: Villhena-palota, Xara -palota, Falson-palota (ma Szépművészeti és régészeti múzeum), érseki palota egybeépülve a Szt. Pál katedrálissal, mely Málta legszebbnek mondott, barokk székesegyháza. Visszaúton megállunk Mafra kikötőjében. FAKULTATÍV: hajózás a pici Comino-szigetre, strandolási lehetőség a Kék Lagúnában.

4. nap: Korai reggeli után utazás Hagar Quim-be (ejtsd Adzsar-im), (belépővel) a sziget déli részébe. Itt található Málta legkülönlegesebb neolitikumból származó épületegyüttese. Hat vese alakú vagy ovális egymásba fonódó teremből áll monumentális 5 méteres falakkal körülvéve, már messziről jól látható. Innen származik a Hagar Quim-i Vénusz is, mely a Nemzeti Múzeumban van. A híres, történelem előtti időkből származó megmagyarázhatatlan és felderítetlen "keréknyomok" vagy kettős "barázdák" kevés helyen maradtak meg ennyire ép állapotban

Transzfer a repülőtérre, utazás haza a menetrend szerint 15:10-kor induló Wizzair repülőgéppel, érkezés Ferihegy 2-re 17:25-kor.

Időpont: augusztus 9-12.

Részvételi díj: 89.750 Ft/fő vagy 295 €/fő

WIZZ AIR repülőjegy illetékekkel: kb. 53975 Ft/fő (A repülőjegyek a minimum létszám elérésekor kerülnek megvásárlásra, a végleges ár változhat! Minimum létszám 15 fő)

WIZZ AIR PRIORITY szolgáltatás: kb. 16.550 Ft/fő

WIZZ AIR 20 kg-os poggyász: kb. 40.250 Ft/fő

Vacsora: 19850 Ft/fő vagy 65 €/fő

Egyágyas felár: 42.850 Ft/fő vagy 140 €/fő

+Belépők, idegenforgalmi adók, szervízdíjak