ASZTANA, MAI NEVÉN: NUR-SZULTAN - KAZAHSZTÁN FUTURISZTIKUS FŐVÁROSA, A „SZTYEPPÉK DUBAJA” ÉS MODERN ÉPÍTÉSZET TÁRHÁZA

Időpont 2019. augusztus 28.-től
2019. szeptember 1.-ig
Részvételi díj 67.850 Ft/fő vagy 222 €/fő
Online jelentkezés
Utazás

repülővel, helyben tömegközlekedéssel, gyalog, esetenként privát busszal.

Elhelyezés

2-3 ágyas, egyszerű, fürdőszobás szállodai szobákban

Ellátás

reggeli, vacsora fakultatív

Vacsora

11.900 Ft/fő vagy 40 €/fő

Egyágyas felár

18.000 Ft/fő vagy 60 €/fő

Reptéri illeték

WIZZ AIR repülőjegyek illetékekkel: kb. 79.000 Ft/fő vagy kb. 260 €/fő (A repülőjegyek a minimum létszám elérésekor kerülnek megvásárlásra, ezért van a kb. ár. Minimum létszám 15 fő)

Egyéb költségek

WIZZ AIR PRIORITY szolgáltatás: kb. 11.540 Ft/fő vagy kb. 38 €/fő WIZZ AIR 20 kg-os poggyász: kb. 27.000 Ft/fő vagy kb. 88 €/fő +Belépők, idegenforgalmi adók, szervízdíjak

 

ASZTANA, KAZAHSZTÁN FUTURISZTIKUS FŐVÁROSA,

A „SZTYEPPÉK DUBAJA” ÉS A MODERN ÉPÍTÉSZET TÁRHÁZA

 


Utazás: repülővel, helyben tömegközlekedéssel, gyalog, esetenként privát busszal.

Elhelyezés: 2-3 ágyas, egyszerű, fürdőszobás szállodai szobákban

Ellátás: reggeli, vacsora fakultatív

 

1. nap:    Találkozás a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőéren 10:25-kor, indulás 12:25-kor, érkezés Asztanába, 21:30-kor.Transzfer a szállodába, Asztanában. (4 éj)

2. nap:    Megkezdjük AZ ÚJ FŐVÁROS felfedezését, mivel kazah nyelven az a szó, hogy Asztana azt jelenti, hogy főváros. Az Isim folyó partján fekvő, mára metropolisszá vált város lenyűgöző látványt nyújt. A mai napon gyalog barangoljuk be a városközpontot. Pénzváltással kezdünk, majd: Hazrat szultán mecset, a Függetlenség tere 91 nm-es oszloppal, Samruk (sas) madárral, Függetlenségi palotával, Béke és Megbékélés palotája (üvegpiramis), Elnöki palota, Minisztériumok, megnézzük Manfredi Nicoletti építész rendkívül izgalmas Központi koncert épületét, és a gazdag program zárásaként a város jelképét, a Bayterek tornyot (97 m magas Aranytojás legendája) ahonnan a panoráma fenséges.

3.nap:    Reggeli után ellátogatunk az Alzhir gulághoz. A volt női munkatábor kb. 20 km-re fekszik a csillogó fővárostól. Sztálin rémuralma alatt azokat a nőket deportálták ide, akik nem voltak hajlandóak elárulni férfi családtagjaikat, szeretetteiket, akikről a rendszer úgy vélte, hogy hazaárulók. A ma múzeumként működő területen az asszonyoknak saját maguknak kellett megteremteni az élhető körülményeket, ami a kazah sztyeppék szélsőséges időjárását tekintve alapvetően is emberpróbáló feladat volt. Délután fakultatív ebéd Asztanában a Khan Shatyr-ban, majd a világ legnagyobb sátorának a belső szintjeinek a megismerése, Operaház, vacsora a szállodában.

4.nap:   Reggeli után buszos városnézés Asztanában: új vasútállomás (Astana Nurly Zhol), a Földanya (Haza Védelmezője) emlékmű az örök lánggal, katolikus katedrális, Köztársaság sugárút, az Első Kazah Elnök múzeuma, Gorkíj Oron Drámai Színház, Katonai Történelmi Múzeum, Metropolitan Cirkusz, Sport létesítmények (jégpálya, kerékpár stadion stb.), az Asztana Aréna Komplexnél kiszállunk fényképezni. 2017-es Expo épületei (Nur Alem), a jövő energiája múzeum ma, és a világ legnagyobb tökéletes gömb épülete. A napot mellette lévő a Mega Silk Way bevásárlóközpontban fejezzük be.

5.nap:   Reggeli után felkeressük a szálloda közelében lévő Nemzeti Múzeumot. Nagyon érdekes, interaktív. Vizuálisan bemutatja a Közép-ázsiai emberek fejlődéstörténetét, Asztana építését, művészet elemeit stb., esetleg a Nazarbajev egyetem épületét. Este majd vacsora 18 órakor, 19:30-kor transzfer a repülőtérre, indulás haza 22.25-kor. Érkezés Budapestre 23:55-kor.

 

Időpont:  augusztus 28-szeptember 1.

Részvételi díj: 67.850 Ft/fő vagy 222 €/fő

WIZZ AIR repülőjegyek illetékekkel: kb. 79.000 Ft/fő vagy kb. 260 €/fő (A repülőjegyek a minimum létszám elérésekor kerülnek megvásárlásra, ezért van a kb. ár. Minimum létszám 15 fő)

WIZZ AIR PRIORITY szolgáltatás: kb. 11.540 Ft/fő vagy kb. 38 €/fő

WIZZ AIR 20 kg-os poggyász: kb. 27.000 Ft/fő vagy kb. 88 €/fő

Vacsora: 11.900 Ft/fő vagy 40 €/fő

Egyágyas felár: 18.000 Ft/fő vagy 60 €/fő

+Belépők, idegenforgalmi adók, szervízdíjak