CSAK NÁLUNK: ÓRIÁSI BOLGÁR KÖRÚT - NAGYON OLCSÓN!

nagyon olcsón
Időpont 2019. július 30.-től
2019. augusztus 6.-ig
Részvételi díj 168.980 Ft/fő +repülőjegy
Online jelentkezés
Utazás

Wizz Air menetrendszerinti járatával repülővel, helyben busszal és gyalogosan

Elhelyezés

2-3 ágyas, egyszerű, fürdőszobás szállodai szobákban

Ellátás

Reggeli, igény szerint vacsora

Vacsora

35.000 Ft/fő

Egyágyas felár

36.520 Ft/fő

Reptéri illeték

repülőjegy illetékkel kb. 64.650 Ft/fő

Egyéb költségek

Belépők, szervízdíjak: kb. 18.500 Ft/fő

CSAK NÁLUNK:

ÓRIÁSI BOLGÁR KÖRÚT - NAGYON OLCSÓN!

 

Utazás :          Wizz Air menetrendszerinti járatával repülővel, helyben busszal és gyalogosan

Elhelyezés:     2-3 ágyas, egyszerű, fürdőszobás szállodai szobákban

Ellátás :          Reggeli, igény szerint vacsora

 

Program

1. nap              Találkozás a Budapest Ferihegy 2B Terminal repülőtéren 11:50-kor. a repülőgép 13:50-kor indul. Érkezés Szófiába menetrend szerint 16:10-kor. Transzfer a repülőtérről a szállásra. A szállás elfoglalása után fakultatív program: esti séta Szófiában vacsorával.

Szállás Szófiában.


2. nap             Reggeli után Szófia történelmi belvárosát fedezzük fel: Alexander Nyevszkij katedrális, Serdika-erőd, Parlament, ortodox stílusú orosz templom, Banja Basi dzsámi, zsinagóga. Kora délután elutazunk a Rilai Kolostorhoz (a múzeumba belépőjegyet kell fizetni). Ez Bulgária és a bolgár ortodox egyház legszentebbnek tartott helye, amely a mai napig működő kolostor. Majd tovább megyünk Plovdivba. 

Szállás Plovdivban.

 

3. nap              Reggeli, majd városnézés Plovdivban, Európa kulturális fővárosában, az ókori Philippopolis-ban : római stadion, ókori színház, Dzsumaja mecset, Szent Konstantin és Elena templom. Séta a tipikus balkáni óvárosban, a román kori emlékek megtekintésével. Majd a tengerpart felé vesszük az irányt, délután Neszebárban sétálunk, majd tovább utazunk Várnába.

Szállás Várnában.


4. nap              Reggeli után séta Várnában, a híres tengerparti Primorski parkban, majd ismét buszra ülünk. Először a tengerparttól pár kilométerre, az erdőben megbúvó Aladzsa sziklakolostort tekintjük meg. Majd rövid pihenőt tartunk a Kaliakra-foknál, amelynek neve Gyönyörű-hegyfokot jelent. Ma természetvédelmi terület. Tovább utazunk a tengerparton. Balcsikban megtekintjük a román királyné kastélyát és a botanikus kertet.

Szállás Várnában.

 

5. nap              Reggeli után elindulunk rövid városnézés Ruszéba. Rövid séta a neobarokk épületei miatt „kis Bécsnek” is nevezett városban. Utunk az ország belsejébe, a régi fővárosba, Veliko Tarnovoba vezet. Sétálunk egyet a különleges hangulatú városkában, megtekintjük a Carevec (cárváros) romjait.

Szállás Veliko Tarnovo vagy Arbanassi környékén.

 

6. nap              Reggeli után először Arbanassit, az albán falut nézzük meg (skanzen). Majd három rövid kirándulás következik: Dryanovo kolostor, Bozsenci falucska, Etara skanzen. Majd megérkezünk Kazanlakba, amely a trák kultúra leghíresebb emlékét őrzi. A trák sírkamra másolatát a Türbe-dombon nézhetjük meg.

Szállás Kazanlakban.

7. nap              Tovább utazunk a Rózsák völgyében, egy rózsaolaj lepárlót is megtekintünk. Majd Koprivsticában, a Bolgár Újjászületés szimbólumának számító városban sétálunk a színes kőházak között. Visszaindulunk Szófiába. Megtekintjük a Vitosa-hegy lábánál a Bojana templomot, amelynek freskói 1259-ben készültek (egyszerre csak 8-10 fő mehet be!).

Szállás Szófiában.

8. nap              Reggeli után kijelentkezés a szállodából. Elbúcsúzunk Bulgáriától. Transzfer a reptérre. Hazaindulás a Wizzair menetrend szerint 12:55-kor induló járatával. Érkezés Budapestre a 13:20-kor.


Időpont: 2019. július 30-augusztus 6.

Részvételi díj: 168.980 Ft/fő vagy 554 €/fő

Repülőjegy illetékkel: kb. 64.650 Ft/fő (A repülőjegyek a minimum létszám elérésekor kerülnek megvásárlásra, ezért van a kb. ár. Minimum létszám 15 fő! )

WIZZ AIR PRIORITY szolgáltatás: kb. 11.450 Ft/fő

WIZZ AIR 20 kg-os poggyász: kb. 22.950 Ft/fő

7 vacsora: 35.000 Ft/fő vagy 102 €/fő

Egyágyas felár: 36.520 FT/fő vagy 109 €/fő

Belépők, szervízdíjak: kb. 18.500 Ft/fő vagy 55 €/fő