TÜRINGIA SZÉPSÉGEI, CSEH CSODÁKKAL EGYBEKÖTVE

Időpont 2019. augusztus 15.-től
2019. augusztus 18.-ig
Részvételi díj 99.850 Ft/fő vagy 327 €/fő
Online jelentkezés
Utazás

autóbusszal

Elhelyezés

2-3 ágyas, egyszerű, fürdőszobás szállodai szobákban

Ellátás

reggeli, igény szerint vacsora

Vacsora

19.980 Ft/fő vagy 65 €/fő

Egyágyas felár

38.000 Ft/fő vagy 125 €/fő

Egyéb költségek

+Belépők, idegenforgalmi adók, szervízdíjak +Esetleges útdíj, parkolás, behajtás (36 fő alatt)

További ajánlataink

TÜRINGIA SZÉPSÉGEI, CSEH CSODÁKKAL EGYBEKÖTVE

 

Utazás: autóbusszal

Elhelyezés: 2-3 ágyas, egyszerű, fürdőszobás szállodai szobákban

Ellátás: reggeli, igény szerint vacsora

 

PROGRAM

1. nap Indulás a kora reggeli órákban Budapestről. Délután érkezés Prágába, majd gyalogos városnézés: Prágai Vár, Vencel tér, Szent Vitus székesegyház, Régi Királyi Palota, Arany utcácska, Szent Miklós templom. Károly-híd. Szállás Prágában vagy könyékén.

 

2. nap Reggeli után indulás Weimarba, a költők városába (Goethe -ház, Schiller –ház, Jézus Szíve templom, Szt. Péter és Pál templom, Liszt orgona), délután Erfurtba utazunk, a Luther Márton által tornyokban gazdagnak titulált városba, a városnézés során gyorsan ki is derül, hogy miért hívta így. Mariendom és a Severikirche, Európában a német gótika építészeti mesterművének páratlan együttese, a Krämerbrückén Európa leghosszabb, házakkal végig beépített és lakott hídján sétálva, középkori hangulat fogja el az embert. Itt szabadidő, majd szállás Eisenachvan vagy környékén. (2 éj)

 

3.nap: Eisenachi sétánk során megtekintjük: a Szt. Anna kórháztemplomot (kívülről), melyet Szent Erzsébetünk alapított 1226-ban és a Szent Erzsébet templomot. Ezt követően Eisenach piacterének nevezetességeit tekintjük meg: az Erős Ágost által épített kastély, a Szent György plébániatemplom, Luther-ház. Délután a világörökség részét képező Wartburg várának megtekintése, ahol egykor Árpádházi Szent Erzsébet vezekelt.

 

4.nap: Hazafelé betérünk Csehország negyedik legnagyobb városába, Plzeňbe, amely Európa Kulturális Fővárosa volt 2015-ben. Egy kis belvárosi seta után, betétünk az emblematikus A Pilsner Urquellről, a pilseni ősforrásról elnevezett (cseh nyelven Plzeňský Prazdroj) sörgyárba. A labirintusszerűen kanyargó pinceágakat járva több helyen is láthatunk képeket a sörgyártás hajdani pillanatairól. Végezetül a hordóból csapolt szűretlen sörrel búcsúzunk a várostól, majd indulunk hazafelé, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

Időpont:  július 9-12., augusztus 15-18.

Részvételi díj min. 36 fő esetén: 99.850 Ft/fő vagy 327 €/fő

Vacsora: 19.980 Ft/fő vagy 65 €/fő

Egyágyas felár: 38.000 Ft/fő vagy 125 €/fő

+Belépők, idegenforgalmi adók, szervízdíjak

+Esetleges útdíj, parkolás, behajtás (36 fő alatt)