FEDEZZÜK FEL A SASOK FÖLDJÉNEK REJTETT KINCSEIT ÉS ÉLVEZZÜK A NAPSÜTÉST A CSODÁS ALBÁNIAI TENGERPARTON

Időpont 2019. szeptember 14.-től
2019. szeptember 21.-ig
Részvételi díj 155.420 Ft/fő vagy 510 €/fő
Online jelentkezés
Utazás

repülővel, helyben busszal

Elhelyezés

2-3 ágyas, egyszerű fürdőszobás szállodai szobákban

Ellátás

félpanzió (reggeli, vacsora)

Vacsora

23.450 Ft/fő vagy 77 €/fő

Egyágyas felár

68.000 Ft/fő vagy 222 €/fő

Reptéri illeték

WIZZ AIR repülőjegyek illetékekkel: kb. 67.960 Ft/fő vagy kb. 222 €/fő(A repülőjegyek a minimum létszám elérésekor kerülnek megvásárlásra, ezért van a kb. ár. Minimum létszám 15 fő)

Egyéb költségek

+Belépők, idegenforgalmi adók, szervízdíjak

További ajánlataink

FEDEZZÜK FEL A SASOK FÖLDJÉNEK REJTETT KINCSEIT ÉS ÉLVEZZÜK A NAPSÜTÉST A CSODÁS ALBÁNIAI TENGERPARTON

 

Utazás: repülővel, helyben busszal
Elhelyezés: 2-3 ágyas, egyszerű fürdőszobás szállodai szobákban
Ellátás: félpanzió (reggeli, vacsora)

Program:

1. nap: Találkozás a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, 2B terminálján, a Wizz Air indulásoknál 11:25-kor. Indulás 13:25, érkezés Tiranába 14:50-kor. Transzfer a szállodába, Durrësbe. ( Az ország legnépesebb városa a tengerparton. Ipari központ, kikötő, és a legnagyobb 20-25 km hosszú üdülőparadicsom.) Szabadidő, vacsora.

2.nap: Reggeli után északra utazunk. Kirándulás a a Balkán-félsziget legnagyobb területű édesvízű tó partjára, Shkodra városába. Látnivalók: Rozafa vára, az Ólom mecset, Szent István székesegyház (újabban: Teréz anya is patrónusa), modern városközpont és a hősi emlékművek, tópart. Hazafelé úton rövid pihenő az albán Adria Lezhë nevű városában, ahol betérünk a már említett, híres Scander bég mauzóleumába, majd megpihenünk a természeti szépségekben gazdag Rodon-fokon. Vacsora és szállás Durrësben.

3. nap: Először Albánia második legnépesebb városába látogatunk, Elbasan-ba., a Via Egnatia római út mentére. Középkori városfalak, a minaret nélküli Király-mecset (1492) és az Ortodox Szűz Mária-templom (1833-1868) kerül meglátogatásra. Majd irány a főváros: Tirana, kifulladásig. A Skander bég tér látnivalói: Et’hem Bey nagymecset, Óratorony, Skander bég lovas szobra, Nemzeti Könyvtár, Nemzeti Történeti Múzeum. Meglátogatjuk a 4 emeletes anti-nukleáris főbunkert (BUNK’ART), amelyet annak idején egy esetleges bombázás esetére építettek a kormány védelmére. És ha szép idő lesz, felvonóval felmegyünk a Dajti-hegy tetejére, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a fővárosra. Szabad idő. Vacsora és szállás Durrësben.

4. nap: Irány a déli irányba és időben is, ám „időben” még tovább megyünk, az ókorban, Apollónia városába (Apolloni), amely a híre Via Egnatia-n helyezkedik el. Majd átmegyünk az UNESCO világörökség részét képző, Beratba, az „ezer ablak városába”, mely az Oszmán birodalom korában az egyik legfontosabb város volt és egyben fafaragásra szakosodott nagy kézműves központ is. Útközben még megtekintjük Ardenica monostorát. Ezután a berati látnivalókat szedjük sorra, úgymint: Várnegyed, itt 10 templomon belül a görögkeleti Blakhernai Szűz Mária-templomot nézzük meg (a 13. században épült bizánci stílusban). Építészetileg ez a legjelentősebb. Ha időnk engedi, megnézhetjük még az Onufri eredeti freskóit őrző Szent Theodórosz-templomot is. Végül a várhegy oldalán, a Mangalem nevű Oszum-parti városrész csodálatos „1000 ablakos” házait csodáljuk meg.

5. nap: Délelőtt Kruja-ba látogatunk, a nemzeti hős, Kasztrióta György, Skander bég várát, városát és múzeumát tekintjük meg, közös programunk befejezéseként a Skanderbég konyakgyárban, Durrësben megkóstolhatjuk a nemzeti italukat is. De előtte még városnézés Durrësben! Megtekintjük a római kori amfiteátrumot, a régi városfalat és a bástyát, a városháza teret a mecsettel.

6.nap 7-nap: Reggeli után végig szabad program, érdemes a csodás, homokos strandon élvezni a tengert és a napsütést, kipihenni magunkat.

8.nap: Ma is lesz még lehetőségünk egy utolsó csobbanásra, mert gépünk csak az esti órákban indul haza, a kora esti órákban transzfer a repülőtérre, majd a késő esti órákban érkezés Budapestre.

 

Időpontok:  szeptember 14-21.

Részvételi díj: 155.420 Ft/fő vagy 510 €/fő
WIZZ AIR repülőjegyek illetékekkel: kb. 67.960 Ft/fő vagy kb. 222 €/fő(A repülőjegyek a minimum létszám elérésekor kerülnek megvásárlásra, ezért van a kb. ár. Minimum létszám 15 fő! A végleges ár változhat!)

WIZZ AIR PRIORITY szolgáltatás: kb. 4.500 Ft/fő

WIZZ AIR 20 kg-os poggyász: kb. 22.950 Ft/fő
Vacsora: 23.450 Ft/fő vagy 77 €/fő

Egyágyas felár: 68.000 Ft/fő vagy 222 €/fő

+Belépők, idegenforgalmi adók, szervízdíjak

 

Albániába magyar állampolgároknak nem kell vízum. Érvényes magyar útlevéllel és kártyalapú személyigazolvánnyal is be lehet utazni Albániába, de mindkét okmány min. érvényességi ideje a beutazástól számítva minimum 3 hónap kell, hogy legyen!

 

 

A WIZZ AIR légitársaság jelenlegi poggyász szabályzata szerint: minden utas magával vihet a fedélzetre egy darab, egy max. 10 kg és legfeljebb 40 × 30 × 20 cm méretű ingyenes kézipoggyászt, amelyet az előttük található ülés alatt kell elhelyezniük.