A CSODÁLATOS TÁVOL-KELET - VÉGLEGES PROGRAM

avagy a „francia Indokína”: Vietnám – Laosz – Kambodzsa és a romantikus Thaiföld (Hahó! kukucs! még Mianmar(Burma) is benne lesz!)
Időpont 2019. november 10.-től
2019. november 29.-ig
Részvételi díj irányár kb. 619.800 Ft/fő (nemzetközi repülőjegy árának esetleges változása miatt van az irányár!)
Online jelentkezés
Utazás

A Qatar légitársasággal Budapest – Doha - Ho Si Minh-város (Saigon), Bangkok – Doha-Budapest. Az egyes országokban helyi légitársaságokkal, busszal, vonattal és hajóval.

Elhelyezés

2-3 ágyas középkategóriás, fürdőszobás/zuhanyzós szobákban

Ellátás

reggeli (vacsora a szokásos módon egyénileg)

Egyágyas felár

175.900 Ft/fő

Reptéri illeték

(Belföldi repülőjegyek + összes repülőtéri illeték): kb. 395.500 Ft/fő

Egyéb költségek

Sztornó biztosítások Vízumok: kb. 115 USD/fő

 

 Időpont: 2019. november 10. (vasárnap) – 2019. november 29. (péntek)

 

 

 

Utazás: a Qatar légitársasággal Budapest – Doha - Ho Si Minh-város (Saigon), Bangkok – Doha-Budapest. Az egyes országokban helyi légitársaságokkal, busszal, vonattal és hajóval.

 

Elhelyezés: 2-3 ágyas középkategóriás, fürdőszobás/zuhanyzós szobákban

 

Ellátás: reggeli (vacsora a szokásos módon egyénileg)

 

 

 

1.NAP: 2019. NOVEMBER 10. –V.                                   BUDAPEST – DOHA

 

Gyülekezés a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2B-terminálján a QATAR AIRWAYS indulásoknál délután 14:20-kor, utazás A QATAR AIRWAYS menetrend szerinti járatával 16:20-kor Dohába, érkezés 23:35-kor Dohába.

 

2. NAP: 2019.NOVEMEBR 11.-H.

 

HOCHIMINH VÁROS (SAIGON)

 

01:55-kor indulás tovább Dohából Saigonba, Vietnámba. (Hochiminh) Érkezés a Tan Son Nhat repülőtérre 13:30-kor, Hochiminh városba (Saigon), Vietnámba, transzfer a szállodába, utána a városnézés megkezdése: Meglátogatjuk a Notre Dame katedrálist, ami 1880-ban épült, a régi posta épületét, ami 1886 és 1891 között épült. Ez az egyik legjobb példája a klasszikus francia gyarmati építészetnek, végül a hadtörténeti múzeumot. Szállás Hochiminh (Saigon) városban, a Queen Central Hotel-ben. (Vietnám)

 

 3. NAP: 2019.NOVEMBER 12. – K.          HOCHIMINH VÁROS – CU CHI ALAGUTAK - CAO DAI TEMPLOM

 

Kora reggel indulás, majd kb. 1,5 órás buszozás után megérkezünk a Cu Chi alagutakhoz. Az itt helyreállított alagútrendszer a vietnami háború ideje alatt a vietkong gerillák számára föld alatti katonai bázisként szolgált. Elhagyva a Cu Chi alagútrendszert, következő állomásunk Tay Ninh városa, ahol a kaodista vallás egyik jelentős templomát, a Cao Dai templomot tekintjük meg, itt megismerkedünk a kaodaizmus sajátosságaival. Visszatérünk Saigon-ba: Kínai negyed, Thien Hau buddhista templom és utolsó megállónk a helyi piac lesz- Ben Thanh, ahol lehetőségünk lesz az alkudozó képességünket gyakorolni, amíg szuvenírek után kutatunk. A piacon felfedezhető a helyi kultúra és élet. Itt ismerhetők meg a legbarátságosabb, leg -életközelibb és legvidámabb emberek a városban. Szállás Hochiminh (Saigon) városban, a Queen Central Hotel-ben. (Vietnám)

 

 4. NAP: 2019.NOVEMBER 13.-SZ.                      HOCHIMINH CITY – BEN TRE – DA NANG – HOI AN

 

Reggeli után utazás My Tho településre, ahonnan megkezdjük hajókázásunkat a Mekong-

 

deltában Ben Tre, azaz a kókuszfák földje felé. A hajóval a part menténk haladva, elhaladunk kicsi kikötők és csendes falvak mellett, ahol a falusi emberek dolgoznak. (hal farmok, úszó halpiac) A Xep csatornán már érezhető a friss kókuszcukor illata, amit több hektáron termelnek. Ez egy jó lehetőség, hogy betekintsünk a helyi lakosok életébe, akik a földeken dolgoznak, nyerik ki a cukrot, a még mindig szabad kézzel hajtott eszközökkel a kókuszból. Kiderül, hogy mennyi elképesztő adag és hasznos termék állítható elő a kókuszfákból. Innen egy méhészetbe megyünk, ahol lehetőségünk lesz megkóstolni egy csésze helyi igen ízletes, autentikus mézes teát vagy bort, amíg hallgatjuk a helyi Tai Tu népzenét, ami kizárólag a dél-vietnámiakra jellemző. Ebéd az egyik kis szigeten, majd kicsi csónakokba szállva búcsút veszünk a csodálatos Mekong deltától. Visszatérés Hochiminh városba, késő este transzfer a repülőtérre, repülés Danangba, 21:15-kor, érkezés 22:35. Innen transzfer Hoi An városába, szállás a Thuy Duong 3 Hotelben, Hoi Anban. (Vietnám)

 

 5. NAP: 2019.NOVEMBER 14.-CS.

 

 

HOI AN – HUE

 

 A napunkat Hoi An ősi városának felfedezésével kezdjük: kínai templom, japán fedett híd és egy különleges japán-kínai-vietnámi stílusban épült házat. Innen tovább utazunk az UNESCO világörökség részét képző, My Son templomvárosba, a templomokat az egykori Champa Királyság uralkodói építtették. Késő délután átkelünk a lélegzetelállító Hai Van hegyszoros, kanyargós útjain Hue városába. Szállás a Rosaleen Hotelben, Hueban. (Vietnám)

 

 6. NAP: 2019.NOVEMBER 15.-P.

 

HUE – HANOI

 

 A mai napot Hue-ban, Vietnám korábbi fővárosába és a Nguyen dinasztia székhelyén töltjük, meglátogatjuk a Hue palotát, majd hajókázás a Parfüm folyón, közben megtekintjük az ikonikus Thien Mu pagodát, a citadellát és a Dong Ba piacot. Délután a Khai Dinh Mauzóleum következik, ahol a Nguyen dinasztia uralkodóinak sírjai találhatók. Délután transzfer a vonatállomásra, utazás 16:25-kor hálókocsis vonattal Hanoiba, éjszaka a vonaton.

 

7. NAP: 2019.NOVEMBER 16.-SZO.                                                        HANOI

 

Érkezés korán reggel 05:30-kor Hanoiba, városi, utcai reggeli. Igazi hely specialitásokat kóstolhatunk: Pho leves, Xoi rizs vagy Bun Cha húsgombócok. Feltöltődve a reggelivel, megkezdjük a városnézést Hanoiban - HANOI A RÉGI ÉS AZ ÚJ KÜLÖNÖS KEVERÉKE,: Hochiminh tér és mauzóleum kívülről, Egylábú pagoda, Francia-negyed - ami Hanoi óvárosa és legrégebbi negyede, Van Mieu- az Irodalom Templomaként ismert 1070-ben alapított és Konfuciusznak dedikált első vietnámi egyetem, a gótikus stílusú központi keresztény templom és az Opera épülete, a Nyugati-tó, a legöregebb pagoda - a Tran Quoc. Este lehetőségünk lesz egy 11. századból származó, a mai napig fenn maradt hagyomány megismerésére, a vízi bábszínházi előadás megtekintésére. (fakultatív) Szállás a Paradise Boutique Hotelben, Hanoiban. (Vietnám)

 

 8. NAP: NOVEMBER 17.-V.                                  HANOI – HALONG ÖBÖL          

 

Reggeli után indulás egy festői utazásra a Halong Öbölbe. Megkezdjük a csodálatos hajókázást a lenyűgöző öbölben, ahol mészkő hegyek ezrei emelkednek ki a vízből, közben közös ebéd - helyi, tipikus vietnámi tengergyümölcsei ételeket szolgálnak fel. A Halong-öböl a világörökség része 1994 óta. A csodálatos barlangok, szigetek, mészkőhegyek egyedülálló csodák. Visszatérés a kikötőbe, buszba szállás és utazás vissza Hanoiba. Szállás a Paradise Boutique Hotelben, Hanoiban. (Vietnám)

 

 9. NAP: 2019.NOVEMBER 18.-H.                                                 HANOI- SIEM REAP

 

 

Reggeli után transzfer a repülőtérre, repülés Siem Reap-ba 09:15-kor érkezés Bangkokba 11:05-kor, innen átszállással 14:40-kor utazunk tovább Siem Reap-ba, érkezés 15:45-kor. Transzfer a hotelba és becsekkolás. Siem Reap városnézés megkezdése: Wat Preah Prom Rath buddhista templom, Artisans d’Angkor khmer kézműves bolt, öreg piac. Szállás a Holy Angkor Hotelben, Siem Reapban. (Kambodzsa)

 

 10. NAP: 2019.NOVEMBER 19. –K.   SIEM REAP: ANGKOR THOM & ANGKOR WAT

 

 Reggeli a hotelban. Utazás Angkor-ba, majd a déli kapunál kezdünk, Angkor Thom-nál, ami a volt a Khmer Birodalom utolsó fővárosa volt (Krisztus után: 802-1432), egészen a 15. századig, valóban óriási város volt, ahogy a neve is jelzi. Bayon Templom következik, egyike a legismertebb részei közül az Angkor komplexumnak, több mint 200 óriási fej motívummal ellátott toronyból áll (54 db) , ami az 54 provinciát szimbolizálja a Khmer Birodalomban. Utána a Phimeanakasz – „Mennyei Templom”  következik, melynek csúcsáról gyönyörű kilátás nyílik Angkorra. Utána az Elefánt terasz, a Leprás király terasza és Ta Prohm mahájána buddhista templom-kolostor megtekintése, amit Krisztus után 1886-ban építtetett VII. Jayavarman király. A kőoszlopokat óriási fatörzsek hálózzák be, szétterjedve a gigantikus gyökerek, a kövek között és alatt teraszok és falak húzódnak, amelyek még lenyűgözőbbé teszik a templomot. Délután folytatjuk az Angkor komplexum bejárását, ami a világ 7. csodájaként ismert. Szállás a Holy Angkor Hotelben, Siem Reapban. (Kambodzsa)

 

 11. NAP: 2019.NOVEMBER 20. – SZE.

 

SIEM REAP – PHNOM PENH

 

 Reggeli hotelba, majd transzfer a Siem Reap-i buszállomásra. Utazás helyi busszal, 07:45-kor Phnom Phenh-be, Kambodzsa fővárosába. A buszút kb. 6 órás és 3 különböző vidéken visz keresztül: Kampong Thom vidék, Kampong Cham vidék, Kandal vidék. Érkezés 13:45-kor, transzfer a szállásra. Délután a Királyi palota és Ezüst Pagoda megtekintése (1866-ban épült az előző palota mintájára, ami kiemelkedő példája a kambodzsai építészetnek, és egyben a korábbi rezidenciája a khmer királynak) Az ezüst pagoda az 5000 ezüst csempe után kapta a nevét (egyesével kb. 1 kg-ok), amelyek a padlót fedik és egyben itt van a legszentebb Buddha ábrázolás egész Kambodzsában. (Smaragdzöld Buddha). A Raung Damrei Museum meglátogatása, utána felmegyünk a Wat Phnom dombra , ami a történelmi része Phnom Penhnek, alapítva 1372-ben. Itt található a függetlenségi emlékmű, amit 1958-ban avattak fel, ünnepelve, hogy Kambodzsa is elnyerte függetlenségét a francia uralom alól. Az emlékmű egyben jelképe is az elesetteknek, akik a szabadságért harcoltak. Estefelé szabad program, kis kikapcsolódás a Mekong-folyó partján, ahol a hangulat mellett a kilátás is páratlan.

 

Szállás a Rose Emerald Hotelben, Phnom Penhben. (Kambodzsa)

 

 12. NAP: 2019.NOVEMBER 21.-CS.

 

PHNOM PENH – VIENTIANE

 

Kora reggeli transzfer a repülőtérre, indulás Vientiane-ba, 06:10-kor, érkezés Bangkokba 07:25-kor, innen átszállással tovább utazás Vientiane-ba 09:45-kor, érkezés 11:00-kor. Megkezdjük legfontosabb látnivalók megtekintését a fővárosban, beleértve Wat Sisaket, ami több, mint 8000 Buddha szobrot foglal magába. Wat Ho Prakeo, a korábbi otthon a Nagy Buddha szobornak és a That Luang Sztúpa, az egyik legfontosabb épület Laoszban. Szintén megnézzük a Patuxay győzedelmi diadalívet, ami a háborúkban elesett, hősi halottak emlékeként épült és egyben ma a város jelképe. Végül kis kikapcsolódás a Talad Sao piacon, ahol a friss gyümölcsöktől kezdve, az arany és ezüst ékszereken át, minden földi jó megtalálható. Szállás a Grand Hotel Vientiane-ban. (Laosz)

 

 13. NAP: 2019.NOVEMBER 22.-P.

 

VIENTIANE – LUANG PRABANG

 

 Kora reggeli transzfer a repülőtérre, indulás 09:10-kor Luang Prabang-ba, érkezés 10:00. A laoszi birodalom első, történelmi fővárosa, a hagyományos laoszi kultúra és a buddhizmus központja. 1975-ig (kommunizmus kezdete) itt lakott a királyi család és itt volt a kormányülések székhelye is. 1995-ben a várost a világörökség részévé nyilvánították. A Nam Khan és a Mekong folyó közötti félszigeten fekszik a város jelentős része. Első megállónk a Wat Visoun templom, amit Visounarat király építetett az 1500-as években, majd 1942-ben vallási múzeummá alakult, rengeteg Buddha emlékkel és vallási ereklyével a 14. századtól. Következő állomás a Wat Mai, azaz az új monostor, ami 1796-ban épült, majd 1821-ben Manthathourat király megújította az épületet, legkiemelkedőbb része a homlokzati, aranyozott boltíves rész az épület elején. A kép egy történetet mesél el Buddha legfontosabb reinkarnációjáról. (Vessentara) Lazításként ellátogatunk a Ban Xang Hai manufaktúrához, ahol a helyi specialitást a „Lou Lao”-t kóstolhatjuk meg. (rizs whisky) A nap befejezéseként megmásszuk a Phou Si dombot, melyen rengeteg kicsi szentély és templomocska található. Középen egy óriási aranyozott Buddha szobor. Lefelé jövet a dombról megcsodáljuk a Wat Phra Buddabhat templomot, melyben Buddha lábynyomát őrzik. A kilátás is Pazar, rálátni a Nam Khan és a Mekong folyó találkozására. Az estét az egyedülálló éjszakai piacon zárjuk. Szállás a Sala Prabang Hotelben, Luang Prabangban. (Laosz)

 

 14. NAP: 2019. NOVEMBER 23.-SZO.                LUANG PRABANG – CHIANG MAI – CHIANG RAI

 

Nagyon korán indítjuk a napot, amikor is hajnalban lehetőség nyílik megnézni az alamizsnát gyűjtő narancssárga ruhás szerzeteseket. Egyedülálló dolog ez, ami csak Laoszra jellemző. Benézünk a reggeli piacra is, ahol a termékeket az őket előállító, környező provinciákból érkező emberek kínálják. Visszatérünk a hotelbe reggelizni, majd folytatjuk Luang Prabang felfedezését a város és egyben az ország legfontosabb templomával: a Wat Xieng Thong templommal, utána a Nemzeti Múzeum, azaz a régi királyi palotát. (Haw Kham) Ha időnk engedi a repülőút előtt lesz egy kis lehetőség pár szuvenír beszerzésére a Phousi piacon, majd transzfer a repülőtérre, 13:05-kor indulás Chiang Maiba Thaiföldre, érkezés 14:15. Innen transzfer Chiang Raiba, érkezés az esti órákban. Szállás a Wiang Indra Riverside hotelben, Chiang Rai-ban. (Thaiföld)

 

15. NAP: 2019. NOVEMBER 24. –Vas. CHIANG RAI – ARANY HÁROMSZÖG – MYANMAR – CHIANG MAI

 

 Ma hosszú napunk lesz! Korai reggeli után Chiang Rai legfontosabb nevezetességeit keressük fel:

 

Wat Klang Wiang - régi nevén, Wat Chantalok, Chan – a nagy fa, itt nőtt és ez az egyik alappillére Chiang Rai-nak. Wat Phra Sing - A fő imádkozó terem, Lanna tradicinális építészeti stílusban, mintái a föld elemeinek összjátékát szimbolizálják: víz, szél és tűz – Chiang Rai-i kézművesek munkái, Wat Phra Kaew - korábban Wat Pa Yia (bambusz erdő) – innen származik a smaragd Buddha, Wat Longkun - Kristály fehér az egész épület és csodálatos oszlopokkal teli. Ez az egyik leghíresebb épület Chiang Rai-ban.

 

Ezután irány az „Aranyháromszög”, Thaiföld, Myanmar(Burma) és Laosz határvidéke. Maesai határvárosnál (Thaiföld és Burma határa) belépünk Burmába. Speciális belépés (előzetes vízum nélkül – a vízumot a helyszínen kell venni!) privát tuk tuk-al/kocsikkal haladunk tovább. Látnivalók: „a hosszúnyakú Karen törzs” falva, Jade Buddha templom, Pagoda, innen csodálatos kilátás a városra (a Shwedagon of Yangon pagoda hasonmását láthatjuk). Végül visszatérünk Thaiföldre, utazás Chiang Maiba. Szállás a CH Hotel-ben, Chiang Maiban. (Thaiföld)

 

 16. NAP: 2019. NOVEMBER 25.-H.

 

CHIANG MAI – CHIANG DAO - BANGKOK

 

Reggeli után fantasztikus élményben lesz részünk! Ellátogatunk a Chiang Dao, elefántképző központba, ahol egy elefánt show keretein belül megismerhetjük ezeknek az állatoknak a rejtett képességeiket, lenyűgöző tehetségüket. Visszatérvén Chiang Maiba, mely város Thaiföldön a kézművesség és művészet központja. Megtekintjük a: Doi Suthep templomot, a Wat Chedi Luang és a Wat Prasingh templomokat. Délután transzfer a vonatállomásra. A vonat indulása: 17:00. Éjszaka vonaton, ágyakon. (Thaiföld)

 

 17. NAP: 2019. NOVEMBER 26.-K.                                             BANGKOK

 

Érkezés 06:15-kor Bangkokba. Reggeli a városban, majd megkezdjük ennek az óriási és csodálatos városnak a felfedezését: Királyi palota, Nagy Buddha, Wat Pho – A Fekvő Buddhat temploma, Wat Arun arany templom, Wat Traimit templom és még sok egyéb szépség és lélegzetelállító csoda! Szállás a Dynasty Hotelben, Bangkokban. (Thaiföld)

 

18. NAP: 2019. NOVEMBER 27.-SZE.                                         BANGKOK

 

Korán reggel a Damnoen Saduak úszó piac megtekintése. Itt lenyűgöző méretű hajókat és módoka fogunk látni arra, ahogy a helyiek kínálják az árujukat és közlekednek. Lehet bérelni kis hajót és úgy felfedezni a piacot. (kb. 30 USD/csónak/6 főre), utána Kanchanaburi tartomány két lefontosabb nevezetessége következik: a Kwai folyón lévő, világhírű híd megtekintése és a Wat Tham Suea buddhista szobor és templom. Mérete és kivitelezése egyedülálló! Délután újabb feledhetetlen élmény méghozzá a Samutprakaran Krokodil Farmon. Este visszatérés Bangkokba, szállás a Dynasty Hotelben, Bangkokban. (Thaiföld)

 

 19. NAP: 2019. NOVEMBER 28.-CSÜ.                            BANGKOK-HAZAINDULÁS

 

 Utazás Ayutthaya-ba, mely Thaiföld ősi fővárosa és mára az UNESCO világörökség része. Első állomás Bang Pa In nyári palota, ami elsőként volt használva, mint királyi nyári palota, a 17. században. Noha a palota elpusztult az ayutthayai királyság pusztulásakor, de IV. Rama király a 19. században újjá építette. A legtöbb része az épületnek V. Rama király uralkodásához köthető, aki minden nyarát rendszeresen itt töltötte. Az épületek különböző építészeti stílusokat ötvöznek. Ezután betérünk az 1324-ben épített Wat Phanan Choeng buddhista templomba, melynek legfőbb jellegzetessége, hogy itt található az egyike az első ülő buddha ábrázolásoknak.

 

Wat Mahathat templom szemben fekszik a nagy palotával és keletre tőle a Pa Than híd. A templom az egyike a legrégebbi ayutthayai templomoknak, valószínűleg I. Boromaraja király építette 1370 – 88 között. Csak a középső, belső rész maradt meg. Teraszok láthatók még régi stukkókkal, amik felfedezhetők a Wat Na Phra templomban is, sokszor elpusztíották, de mindig újjá épült ubosot dizájnban. Az ubosot egy régi thai stílus. A buddhista templomok sokfélesége végig kísérte utunkat, zárásként is egy különleges szépséggel a Wihan Phra Mongkhon templommal zárunk, mellette a „támaszkodó Buddha”-t ábrázoló monumentális szoborral a Wat Lokayasutharam-al. Búcsúzóul elefánt háton is lesz lehetőségünk bejárni a környéket. (fakultatív – kb.30 USD/2fő/15 perc) A kora esti órákban transzfer a repülőtérre, 21:00-kor indulás a QUATAR AIRWAYS menetrendszerinti járatával Dohába.

 

20. NAP: 2019. NOVEMBER 29.-P.                                  DOHA-BUDAPEST

 

Érkezés Dohába 00:50-kor, majd tovább indulás Budapestre 01:35-kor, érkezés Budapestre 05:40-kor.

 

FONTOS TUDNIVALÓK!

 

 

 

  • Második találkozó: 2019. október 4.( péntek) 16:00 óra Üllői út 16/b. (Laosz, Thaiföld, Burma-kacsintás! + vízumügyintézés menetéről tájékoztatás

 

szeptember 16-a körül ki fog menni egy tájékoztató levél minden utasnak a vízumokhoz szükséges dokumentumokról, egyéb információkról és a fennmaradó hátralékokról egyénenként.

A dokumentumok személyes vagy postai/elektronikus leadási határideje, hátralékok befizetése a találkozó időpontja, október 4. lesz! (részletek az érkező levélben)

 

  • 2019. október 4-ig: a fennmaradó hátralék + vízumhoz szükséges dokumentumok leadási határideje
  • Információs levél október második felében várható (Szokásos nagyon részletes módon – csomagokról, időjárásról, pénzhasználatról, elengedhetetlen tudnivalókról, stb.)
  • Program mellékletei: térképek az utazás útvonaláról, pénznemek és jelenlegi árfolyamok

 

Bármilyen kérdése, illetve kérése van forduljon Madari Gyula Igazgató úrhoz (+36-30-2-103-104) vagy a referenshez (Ézsöl Boglárka) bizalommal az aláírásban feltüntetett elérhetőségek egyikén!

 

Köszönettel:               Ézsöl Boglárka, referens

 

                                    Makrovilág Utazási Iroda-1085,Budapest,Üllői út 16/b
                                    Tel:+36-1-217-5307/+36-30-370-8668 /+36-30-2000-381
                                    E-mail: makro@makrovilag.hu

 

 

 

 

 

Kelt: Bp, 2019.07.26.