BIZTOSAN INDULÓ! A LENYŰGÖZŐ AZERBAJDZSÁN, GRÚZIA ÉS ÖRMÉNYORSZÁG

Idegenvezető: Illyés Barna
Időpont 2019. szeptember 22.-től
2019. október 3.-ig
Részvételi díj 248.950 Ft/fő vagy 816 €/fő
Online jelentkezés
Utazás

repülővel, helyben busszal

Elhelyezés

2-3 ágyas, egyszerű fürdőszobás szállodai szobákban

Ellátás

Reggeli (igény szerint vacsora)

Vacsora

56.430 Ft/fő vagy 185 €/fő

Egyágyas felár

57.955 Ft/fő vagy 190 €/fő

Reptéri illeték

WIZZ AIR repülőjegyek illetékekkel: kb.110.440 Ft/fő vagy 230 €/fő

Egyéb költségek

WIZZ AIR PRIORITY szolgáltatás: kb. 6.700 Ft/fő vagy 20 €/fő WIZZ AIR 20 kg-os poggyász: kb. 22.480 Ft/fő vagy 73 €/fő Azeri E-vízum: kb. 22.500 Ft/fő vagy 73 €/fő +Belépők, idegenforgalmi adók, szervízdíjak

További ajánlataink

 

BIZTOSAN INDULÓ!

 

A LENYŰGÖZŐ AZERBAJDZSÁN, GRÚZIA ÉS ÖRMÉNYORSZÁG KÖRUTAZÁS

Idegenvezető: Illyés Barna

 

Utazás: repülővel, helyben busszal

Elhelyezés: 2-3 ágyas, egyszerű fürdőszobás szállodai szobákban

Ellátás: Reggeli (igény szerint vacsora)

 

Program:

1. nap: Találkozás 21:45-kor a budapesti, Liszt Ferenc Nemeztközi Repülőtéren, a WIZZ AIR indulásoknál, a repülőgép indulása Budapestről Bakuba 23:45-kor.

 

2. nap: Érkezés kora reggel, 05:30-kor Bakuba, Azerbajdzsán fővárosába. Transzfer a bakui szállodába, majd reggeli és pihenés. Kipihenve utazás a Bakutól 30 km-re fekvő, a Kaszpi tengerbe nyúló Abseron félszigetre látogatunk, az Ateshgah, azaz Tűztemplomhoz. A templomegyüttes egykor hindu és zoroasztriánus tűzimádók szentélye volt. Ma a komplexum múzeumként üzemel és végig bejárható. Délután a Yanar Dag-hoz, azaz az Égő Hegyhez utazunk, melynek különlegessége, hogy állandóan ég a felszín alatti folyamatos gázszivárgásnak köszönhetően, így a Yanar Dag tüze még soha nem aludt ki. A lángok a vékony homokkő réteg nyílásain törnek elő és akár 3 méter magasra is felcsaphatnak, ezzel elképesztő látványt nyújtva az idelátogatóknak. A lángok köztudatba kerülése után (1950) kapta Azerbajdzsán a „tűz országa” elnevezést. A nap végén a kazari régiót fedezzük fel, megtekintve a: mardakani kastélyt és a Mir Movsum Agha mauzóleumot. Szállás Bakuban, az azeri fővárosban.

 

3.nap: Reggeli után megkezdjük a bakui városnézést, csodálatos történelmi és építészeti remekműveket láthatunk majd. Bejárva az egész történelmi belvárost (Icheri Sheher) megcsodáljuk: a shirváni sahok palotáját, a karavánszerájokat, a középkori piacteret és a Szűz-tornyot is. Baku belvárosa egy mai napig működő, élő ókori város a modern város közepén, lenyűgöző! Ellátogatunk az azerbajdzsáni történelmi múzeumba is és megcsodáljuk Baku panorámáját a kikötőből, a lélegzetelállító felhőkarcolókkal, melyek Dubai hangulatát idézik. Szállás Bakuban.

 

4.nap: A mai napon a valaha volt Sirván birodalom volt fővárosába, Shamakhi-ba utazunk. A sirván birodalmat egy arab helytartó alapította, utódai azonban beházasodtak a régi perzsa királyi családba, és maguk is perzsák lettek. Az egyik leghosszabban uralkodó muszlim dinasztia volt 861-től egészen 1539-ig uralkodtak, azon a területen, amit ma Azerbajdzsánnak hívunk. Megtekintjük a Juma mecsetet, a Yeddi Gumbezt (Hét sír), a Shirvan uralkodók sírjait, végül a fő látnivalóval: Diri Baba türbéjével zárunk, mely egy azerbajdzsáni zarándokhely is egyben. A szent helyként tartott sírhelye egy sziklára épült, ami úgy néz ki, mint egy nagy sasfészek. A volt Selyem út mentén található sziklafalhoz egy barlangrendszeren keresztül csatlakozik, ahol a zarándokok, kereskedők szálltak meg útjuk során. Délután Sheki városába indulunk, útközben megálló: Kish-ben, ahol az első albán, keresztény templom és egyben a Kaukázus egyik legrégebbi keresztény temploma áll, a 6-7. századból. A templomban ősi emberi csontok és maradványok láthatók, különlegességük, hogy méreteik akár a 2,5 métert is elérik, a leletek szerint a ősi albán emberek nagyon magasak voltak, arany hajjal és fehér bőrrel, teljesen ellentétei a mai kaukázusi népcsoportoknak. Szállás Shekiben.

 

5.nap: Elindulunk a Lagodekhi határhoz, ahol átkelünk Grúziába. A Kakheti régióba, Sighnaghi városába érve, elérkezünk a grúz borok páratlan termelő vidékére és egyben a Bodbe monostorhoz, ahol Szent Nino sírja áll, aki elhozta a kereszténységet Grúziába. A délutánt vidéken, egy kellemes borkóstolóval egybekötve töltjük. A grúz boroknak nincs párja, nem szabad kihagyni! Kora esti városnézés megkezdése Tbilisiben, az óváros látnivalói: Metekhii templom, felvonóval felmegyünk a Narikala erődhöz. (Grúzia szimbóluma, „Anyja”), Sulphur fürdő, Sioni katedrális, Ancsiszkáti             templom, Szabadság tér, Opera, Parlament. Szállás Tbilisiben, a grúz fővárosban.

 

6.nap: Reggeli után a tegnap esetlegesen kimaradt látnivalók megtekintése Tbilisiben, majd délelőtt utazás Mtskheta-ba Grúzia ősi fővárosába, a Jvari székesegyház- kolostor (6. sz) és a Szvetichoveli Székesegyház (9. sz) megtekintése. Mindkettő a Világörökség része. Majd a 2170 m magasan fekvő Gegergety Szent Háromság templom következik (jeepekkel közelítjük meg), a 14. században épült templomtól, jó idő esetén vethetünk egy pillantást a Kaukázus egyik legmagasabb gleccserére, a Kazbegi hegyre (5047 m magas) Szállás Gudauriban.

 

7.nap: Reggel az Ananuri, 17. századi erőd megtekintése, majd elhagyva Grúziát tovább utazunk Örményországba, a Sadakhlo határon át. Megpihenünk a világ egyik legmagasabban fekvő édesvizű tava, a Szevan tó partján és felmegyünk Örményország ikonikus jelképéhez, a Sevanavank monostorhoz, mely a tó partján fekvő hegy tetején van. Innen csodálatos kilátás nyílik a tóra és környékére. Szállás Jerevánban, az örmény fővárosban.

 

8.nap: Első állomásunk Ecsmiadzin, az Örmény Egyház központjába, majd megállunk a Zvartnots templomnál, mely a Világörökség és a világépítészet kiemelkedő része. (fenséges romok). Délután kirándulás Khor-Virap (Mély verem) kolostorba, mely a legszentebb örmény zaárndokhely, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a bibliai Ararát hegyre. Itt raboskodott 13 évig Világosító Szent Gergely. Visszatérés Jerevánba.

 

9.nap: A napot a Garni pogány templommal kezdjük, majd a Geghard monostor (Világörökség) megtekintése. Délután felfedezzük Jerevánt (városnézés): Városközpont, Köztársaság tér, Parlament, Elnöki palota, Opera, a Madenadaran (Ősi kéziratok gyűjteménye) múzeum, Világosítő Szent Gergely katedrális, a nagy Örmény Anya szobra és a Genocídium emlékmű, végül a apunkat a híres Ararát konyak gyár meglátogatásával zárjuk. (Ararát konyak 1900-ban Párizsban nagydíjas lett a francia konyakok előtt.)

10.nap: Visszatérés Grúziába, a Bavra határon át. Grúzia déli részén a határ felé, Vardzia barlangvárosba érkezünk. A város teljes egészét átívelő mély barlangokat alagutak, lépcsők, teraszok, hosszú folyosók kötik össze, hét emelete eredetileg 3000 barlanglakásnak biztosított helyet. Megtekintjük még a Khertvisi erődőt is, a helyén lévő legkorábbi építményt a Kr. e. II. században emelték. Csodálatos környezetben, egy szűk kanyon mellett található a hegy tetején. Szállás Akhaltsikheben.

 

11.nap: A mai napot meglátogatjuk a lenyűgöző 13. század béli Rabati erődítmény és kastély komplexumot, majd a Prometheus 1,2 km hosszú cseppkőbarlangot, az Okatse Kanyonban. Utazás Kutaisibe, Grúzia második legnagyobb városába. Felkeressük a Bagrati katedrálist és a Gelati monostor. Mindkettő az UNESCO Világörökség része. Megtekintjük még a Motsameta kolostort is, mely egy festői folyókanyarulatban fekszik, erdőkkel körülvéve. Szállás Kutaisiben.

 

12.nap: Kora reggeli transzfer a kutaisi repülőtérre, majd 5:40-kor indul a gép. Budapestre érkezünk 6:50-kor a WIZZ AIR menetrendszerinti járatával.

 

Időpont: 2019. szeptember 22-október 3.

Részvételi díj: 248.950 Ft/fő vagy 816 €/fő
WIZZ AIR repülőjegyek illetékekkel: kb.110.440 Ft/fő vagy 230 €/fő

WIZZ AIR PRIORITY szolgáltatás: kb. 6.700 Ft/fő vagy 20 €/fő

WIZZ AIR 20 kg-os poggyász: kb. 22.480 Ft/fő vagy 73 €/fő

Vacsora: 56.430 Ft/fő vagy 185 €/fő

Egyágyas felár: 57.955 Ft/fő vagy 190 €/fő

Azeri E-vízum: kb. 22.500 Ft/fő vagy 73 €/fő

+Belépők, idegenforgalmi adók, szervízdíjak

 

AZ UTAZÁSHOZ A HAZAÉRKEZÉSTŐL SZÁMÍTVA MÉG MIN. 6 HÓNAPIG ÉRVÉNYES ÚTLEVÉL ÉS VÍZUM SZÜKSÉGES!

Vízumigényléshez szükséges dokumentumok:

 

  1. kinyomtatott, hiánytalanul, olvashatóan, nyomtatott betűkkel, angol nyelven kitöltött, a kérelmező által saját kezűleg aláírt vízumkérdőív beszkennelve (színes, jpeg formátumú) – Jelentkezéskor irodánkban átvehető/elektorinikus úton kérhető, a kitöltésben segítünk!
  2. útlevél beszkennelve (színes, jó minőségű,jpeg formátumú!)