A TITOKZATOS INKÁK FÖLDJE, A LENYŰGÖZŐ: PERU 14 NAP/12 ÉJSZAKA

Időpont 2019. október 8.-től
2019. október 22.-ig
Részvételi díj 598.850 Ft/fő vagy 1.965 €/fő
Online jelentkezés
Utazás

nemzetközi repülővel, helyben autóbusszal, vonattal és belföldi repülővel

Elhelyezés

2-3 ágyas, egyszerű, fürdőszobás szállodai szobákban

Ellátás

reggeli, egyénileg vacsora

Egyágyas felár

150.000 Ft/fő vagy 490 €/fő

Reptéri illeték

Nemzetközi repülőjegy illetékkel: Budapest-Lima-Budapest útvonalon kb. 320.000 Ft/fő

Egyéb költségek

Belső repülőjegy: kb. 45.000 Ft/fő vagy kb. 150 USD/fő Prémium BBP biztosítás: 10.360 Ft/fő vagy 34 €/fő Sztornó biztosítás: 50.540 Ft/fő vagy 165 €/fő Fakultatív programok: Nazca repülés (kb. 100 USD+30 sol reptéri illeték), Sivatagi buggy (kb. 40 sol

A TITOKZATOS INKÁK FÖLDJE, A LENYŰGÖZŐ: PERU

14 NAP/12 ÉJSZAKA

 

Utazás: nemzetközi repülővel, helyben autóbusszal, vonattal és belföldi repülővel

Elhelyezés: 2-3 ágyas, egyszerű, fürdőszobás szállodai szobákban

Ellátás: reggeli, egyénileg vacsora


2019. október 08. (kedd), 1. nap:   

Indulás Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Reptérről Limába. Átszállás Párizsban vagy Amszerdamban / Időeltolódás!/ Érkezés Limába a kora esti órákban, transzfer a szállásra, szálláshely elfoglalása.

 

2019. október 09. (szerda), 2. nap:

Városnézés megkezdése: belvárosba jutunk, aminek főtere a legszebb. A Rimac folyót átlépve felmegyünk a Cerro San Cristobalhoz, aminek a tetejére egy hatalmas világító kereszt épült, egy kegyhely, ahonnan 360 fokos panoráma nyílik a városra, sőt szép időben Mirafloresig és az óceánig is ellátni. A főtéren található a barokk Katedrális, amely 1538-ban készült el, de kicsinek bizonyult, ezért 1572-ben bővíteni kezdték. A főbejárattól jobbra található kápolnában lévő koporsóban helyezték el Francisco Pizzaro hamvait. A téren van még a Kormányzói Palota, ami 1920-ban, illetve a Városháza ami 1945-ben épült. Nem messze innen pedig a San Francisco kolostor: vallási témájú festményeket és több ezer kötetes könyvtárat tartalmaz, katakombái 25 000 elhunyt maradványait rejtik, mert 1808 előtt a limai lakosok oda helyezték halottaikat. Délután meglátogatjuk a város leghíresebb negyedeit és partszakaszait: Miraflores, La Punta, Chorillos és Barranco. Szállás Limában.


2019. október 10. (csütörtök), 3. nap:

Egész napos látogatás a Paracas Nemzeti Park lélegzetelállító partszakaszán és területén. A nemzeti park mintegy 335 000 hektárnyi területet ölel fel a tengerpart mentén, és a Paracasi-félszigetre is kiterjed. A régészek már több mint 100 lelőhelyet tártak fel, amelyek sok évszázados paracasi kultúráról tanúskodnak. A tenger és partvidéke sörényes fókáknak, dél-amerikai tengeri vidráknak, valamint delfineknek, több mint kétszáz madárfajnak és négy tengeriteknős-fajnak a lakóhelye. Szállás Paracasban.


2019. október 11. (péntek) 4. nap:

Reggel kihajózunk a Ballestas-szigetekre gyors motorcsónakokkal. A szigetek látványos formájukon kívül azért is érdekesek, mert közel 150 madárfaj él rajtuk, több száz fóka  társaságában. Pingvineket, oroszlánfókákat, delfineket és nagyon szerencsés esetben bálnákat is láthatunk az út során, délután megállunk az Ica város melletti "bodegáknál" azaz az egyik helyi bor és pálinkakészítő üzemben, a sivatagos területeken lesz lehetőség fakultatív sivatagi buggyzásrabuggy: kisutó jellegű motoros homokfutújármű, sivatagi dűnékre alkalmas, de teljesen biztonságos. Szállás a Huananchina oázisban.


2019. október 12. (szombat) 5.nap:

Reggeli után irány az egyik leghíresebb perui város, Nazca. A nazca vonalak felett tapasztalt pilótákkal, kisgépeken fakultatív sétarepülésre lesz lehetőség. A vonalak feletti repülés után egy privát kisbusz visz a közelben feltárt és rekonstruált szabadtéri Chauchilla múmia temetőhöz. Mivel semmi nincs elkerítve, kicsit elsétálva a múmiáktól cserépedény darabokat illetve csontokat lehet találni. Innen éjszakai busszal utazunk Arequipa városába.


2019. október 13. (vasárnap) 6.nap:

A buszállomásról transzferrel elmegyünk a szállodába, csomagok letétele, kis pihenő, majd irány a belváros – igazi perui forgatag, helyi érdekességek, finomságok várják az idelátogatókat. Az egykori inka várost a spanyolok alapították meg újra 1540-ben. Arequipa Ciudad Blanca (fehér város) néven is hívják, minthogy épületeinek többségét világos vulkáni kőzetből emelték. Fakultatív látogatási lehetőség a Santa Catalina kolostorba. Szállás Arequipaban.

2019. október 14. (hétfő) 7.nap:

Reggeli után Puno kikötővárosába utazunk, sík részein lámák, juhok és alpakkák láthatók. Szőrükből készülnek a vidék jellegzetes szőttesei, amelyek szuvenírnek is bátran vihetők. A városban tett séta során ismerkedünk a helyiekkel és a lélegzetelállító környezettel, a magasabb részekről csodálatos kilátás nyílik a Titicaca-tóra. Szállás Punoban.

2019. október 15. (kedd) 8.nap:

A napot egy természeti csodával, az Uros nádszigettel kezdjük, az uros indiánok kb. kétezren lehetnek, és a Titicaca tavon a saját maguk által készített szigeteiken élnek, amelyeket a tavon növő totora nádból építenek fel. Az alap a gyökérzet, erre szövik rá nádból az újabb rétegeket, amelyeket folyamatosan cserélni kell, mert a víz miatt elszaporodnak bennük a kártevők. A nádszigeteket kötéllel rögzítik, de nagyobb viharok után megtörténhet, hogy az indiánok arra ébrednek fel reggel, hogy a szigetük darabjaira hullt.

Délután busszal Cuscoba utazunk, útközben megállunk a Sillustani temetkezési tornyoknál,az Umayo tó szomszédságában épült pre-inka temetkezési hely megtekintése. Szállás Cuscoban.


2019. október 16.  (szerda) 9.nap:

Egész nap Cuscoba-ban! Cusco 3360 méteres tengerszint feletti magasságon épült, ezért az akklimatizáció fontos dolog azoknak, akik érzékenyek a magasságra, koka tea fogyasztása legális és javasolt. Közösen bejárjuk a főteret és a piacot, majd mindenki egyénileg (természetesen térkép és idegenvezető segítséggel) felfedezheti a várost és környékét. A legfontosabb, főleg vallási jellegű látnivalókat érdemes mindenképp megnézni: (A cuscoi katedrális belülről fakultatív)

- San Blas templom: Latin-Amerika egyik legdíszesebb egy fából faragott oltárával rendelkező temploma.

- Santa Catalina colostor és művészeti múzeum: Lucia Isabel Rivera de Padilla alapította 1601-ben (Santa Catherine of Siena után), miután az azonos nevű, 1559-ben alapított arequipai kolostor megsemmisült a Waynaputina vulkán kitörése következtében. 1975 óta ad helyet a kolostor egy művészeti múzeumnak is.

- Cuscoi Vallási Művészeti Múzeum (Museo de Arte Religioso - Palacio Arzobispal): egy barátságos kis koloniális épületben található, ami korábban a cuscoi érsek tulajdonában állt. Korábban Inca Roca temploma majd a spanyol márkié volt. Koloniális vallási kegytárgyak bútorok és festmények találhatóak

- La Merced templom: 1536-ban építették és a nagy földrengés után 1680-ban újraépítették. Kis vallási múzeummal rendelkezik, és az alatta található sírokban nyugszik két spanyol hódító is: Diego de Almagro és Gonzalo Pizarro. A templomot XII. Pius pápa terveztette 1946-ban

- La Compañía de Jesús jezsuita templom, amely ugyancsak egy régi rom

- (fakultatív) Koricancha Inka templom és Santo Domingo templom: kettős szent hely, a koricanchai Nap Temploma volt a legfényűzőbb inka templom, amiben egykoron 4000 pap és követője élt, és egyben az inkák egyik legnagyobb csillagvizsgálója is volt. Korábban számtalan aranytábla mellett életnyagyságú arany szobrok is álltak itt, és egy hatalmas arany napkorong ami szétszórta a befutó napfényt, megvilágítva a termet. A nyári napforduló idején mai napig az egyik fülkébe világít a bejövő napfény, ahol csak az uralkodó (inka) ülhetett. Az életnagyságú aranyszobrokat végül Atahualpa szabadságáért adták váltságdíjba a spanyoloknak-hiába. Később, amikor a spanyolok betörtek, elszállítottak minden inka tárgyat és a meglévő falak segítségével felépítették dominikánus Santo Domingo kolostort. A barokk Santo Domingo templom közvetlenül a inka kőfalak mellé került. Az 1953-as földrengés után komoly erőfeszítések történtek mindkét hely restaurálására, ami mára már szépen befejeződött. A 6 méteres masszív kőfalak túlélték a földrengést, és az utcáról is láthatók.

- Inka múzeum avagy Cuscoi Régészeti Múzeum: a perui pre-inka történelem majd a koloniális világ és annak a korábbi civilizációkra gyakorolt hatását mutatja be ez a nemes gyűjtemény, amelynek épülete - az egyik legszebb cuscoi koloniális lakóház – ugyancsak egykori inka palotára épült. Egyik legfontosabb látnivaló az inka múmiák, de ezen kívül, textíliák, kerámiák, ékszerek és a világ legnagyobb inka fából faragott és kézzel festett ivóedény kollekciója.

2019. október 17. (csütörtök) 10.nap:

Reggeli után utunk a Szent Völgybe vezet, megnézzük a Cusco környéki fontosabb romokat (Sacsayhuaman és Tambomachay), illetve megállunk a Fehér Krisztus szobornál, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a városra (a szobor anyaga palesztin menekültek ajándéka volt, 8 méter magas és 1944-ben a Nap Ünnepen – Inti Raymi- volt az alapkő letétele). Pisac felé megállunk egy igényes, és drága shop köré felhúzott kis skanzenben, ahol vásárlás nélül is megismerkedhetünk a lámákkal, vikúnyákkal, alpakkákkal, valamint a helyiek is megmutatják, hogyan színezik a szálakat, és hogy szőnek évszázadok óta. Pisacban a hegy tetejére épített romok megtekintése, majd a falu főterére érve a híres pisaci piac található. Tovább vonattal utazunk megyünk az Urubamba folyó és hatalmas teraszos hegycsúcsok kíséretében Ollantaytambo inka erőd romjaira épített városába. Este vonattal megérkezünk a leghíresebb perui helyszínre, a Machu Picchu lábához, Aguas Calientes-be. Szállás itt.


2019. október 18. (péntek) 11.nap:

A híres Machu Picchu romváros megtekintése. Busz visz fel a faluból a bejáratig, hogy elég erőnk legyen a romok és bejárására. Aktívabbak fakultatív módon a Machu Picchu orrának nevezett Waynapicchut is megmászhatják, valamint a Napkaput, Holdkaput, és az Inka Hidat. A romváros 1911-es újrafelfedezése óta (a hódító spanyolok ugyanis nem is tudtak létezéséről) turisták milliói látogatják, és 1983-tól a Világörökség része. Sokan misztikus erőt tulajdonítanak a helynek, így a meditáló turista nem ritka látvány. Lefelé a kitartóaknak gyalogosan, a fáradtabbak válthatnak buszjegyet (12 USD/fő) Vonattal elutazunk Ollantaytamboba, majd szállásunk egy gyönyörű helyen a Szent Völgyben lesz.

2019. október 19. (szombat) 12.nap:

Napunkat a Maras sóteraszokkal kezdjük, Maras települése mellett a helyi lakosok egy meleg vizű patak mellett apró sóteraszok százait hozták létre, hogy a patakból lepárlás segítségével sót nyerjenek. A teraszok mindössze fél méter körüli átmérőjű tálszerű rekeszek, kialakításuk komoly munkát igényel, de rendkívül hasznosak. A közelben található még az inkák által agrikulturális kísérleti helyszíneként használt Moray hatalmas mély völgybe épített körkörös kőteraszai is. Megtekintés után megyünk vissza Cuscóba ( 2 óra), de még megállunk egy-két képeslapba illő kilátónál fényképezni. Szállás Cuscoban.

2019. október 20. (vasárnap) 13. nap:

Reggeli után transzfer a repülőtérre, majd belföldi repülőjárattal utazás vissza Limába (Ha időnk engedi – szabadidő Limában), majd transzfer a nemzetközi repülőtérre, este indulás haza Európába, átszállás Párizsban vagy Amszerdamban.

2019. október 21. (hétfő) 14. nap:

Érkezés Budapestre. (időeltolódás!)

 

 

Időpont: október 8-21.

 

Részvételi díj min. 15 fő esetén:  598.850 Ft/fő vagy 1.965 €/fő     (Tartalmazza a szállást reggelivel, a helyi szárazföldi közlekedést, magyar nyelvű idegenvezetést, minden nem fakultatív program belépőjegyet)

 

Nemzetközi repülőjegy illetékkel: Budapest-Lima-Budapest útvonalon kb. 320.000 Ft/fő


Belső repülőjegy: kb. 45.000 Ft/fő vagy kb. 150 USD/fő

 

Egyágyas felár: 150.000 Ft/fő vagy 490 €/fő

 

Prémium BBP biztosítás: 10.360 Ft/fő vagy 34 €/fő

 

Sztornó biztosítás: 50.540 Ft/fő vagy 165 €/fő

 

Fakultatív programok: Nazca repülés (kb. 100 USD+30 sol reptéri illeték), Sivatagi buggy (kb. 40 sol), Santa Catalina kolostor (kb. 40 sol+guide), Cusco Katedrális belülről (kb. 25 sol vagy több templommal kombinált jegy kb. 30 sol),) Waynapoicchu megmászása + kb.15 USD a programban lévő jegyhez képest.

 

Ajánlott borravalók: kb. 5 USD/nap